Tehdit şikayetinden vazgeçme
Merhabalar, ben bir arkadasımla alacak verecek yüzünden adliyelik olduk..Beni hem savcılığa hem karakola şikayet etmiş.Ancak konuşup anlaştık şikayetini geri alacak..Savcılığa gideceğiz yarın..Savcılıktan geri alsa birde karakolda ifadesi var onlarda savcılığa göndermiştir..Şimdi savcılık şikayeti geri çektiği için takipsizlik verirse, karakoldaki şikayet için başka bir savcı tarafından tekrar dava açılabilir mi? Bunu nasıl engelleriz?? Saygılarımla,
Cevap: Tehdit şikayetinden vazgeçme
Aynı olay iki ayrı savcıya gitmez, o konuda sorun yok. TC numaralarınızdan bakılarak dosyalar birleştirilir tek savcıya gider.
Ancak tehdit suçunda şikayetin geri alınması bir anlam ifade etmez. Şikayet geri alınsa bile kamu davası devam edecektir. Eğer şikayetçi bu konuda kesin deliller göstermiş, karakola, savcılığa sunmuşsa ya da siz ifade verip suçu kabul etmişseniz artık geriye dönüşü yok.
Savcılık benim ifademi almadı, karakolda ifade verdim kabul etmedim..Oda savcıya benim mesajları göstermiş..ölümle tehdit ağır tehdit yok..sadece sen görceksin falan dedim..Şimdi kendisi gidip o mesajları aran bu değildi numarasını sildim buu yüZden karıştırdım dese olmazmı..
- - - Updated - - -
Peki dava kamu davası olursa şikayetten vazgeçtiği için cezam ne olur? Yani hiç indirim olmaz mı? Savcı henüz beni çağırıp ifademi almadı ve dava da açmadı..
Hem mesajları savcıya göstermiş diyorsunuz hem de silmiş, atan bu değilmiş karıştırıyormuş diyecek diyorsunuz. Böyle garip bir şey olmaz.
Basit tehdit ise vazgeçerse dava açılmaz. Tehditte kullanılan sözleri tam olarak bilmemiz lazım yorum yapabilmek için.
Mesajda su yazıyordu seni o evden attırcam, oğlun bile ne iş yaptığını öğrenecek..bankadan sahte belgelerle kredi çektiğini de öğrendim seni şikayet edecem göreceksin gününü..paramı ödemessen el mi yaman bey mi yaman görceksin dedim..bunu savcıya göstermiş karakolda bu mesajı tutanak tutmuşlar..
Bu konuya daha önce cevap verilmişti. Basit tehdit var gibi. Şikayetten vazgeçilirse dava açılmaz. Belki vazgeçilmese de dava açılmayabilir.
Teşekkürler yarın gidecez bakalım hayırlısı..