Devam Eden Mahkemem Varken Askere Gitmek
Merhabalar İstanbul 23. Asliye Mahkemesinde bir mahkemem devam etmekte bir sonraki mahkemem 5. mahkeme olacak yani sona yaklaşıyoruz. Yalnız askerlik zamanım geldi. Askere gitmem gerekiyor Ben askerdeyken herhangi bir ceza aldığımda Askeriyeden direk alınıp ceza evinemi gönderiliyorum yoksa askerliğimin bitmesinimi beklemem lazım? Ve askerdeyken temyize gönderme olayını nasıl yapabilirim. Yardımcı olabilirmisiniz
Cevap: Devam Eden Mahkemem Varken Askere Gitmek
Aynı durum bendede var hakkımda dava açıldı ilk duruşmam 08.04.2016 da ceza dava dosyası ve askerliğim 15.08.2016 da gidiyorum ben askerdeyken duruşmalara nasıl katılcam?? ve nasıl takip etcem nere bildirmem gerek? Avukat tutmadım tutmak istemiyorum maddi durumdan dolayı
Cevap: Devam Eden Mahkemem Varken Askere Gitmek
Bende askerim bitmek üzere benimki ama biliyorum bu işleri çok araştırdım. Askerde iken mahkeme varsa bölüğünden izin alıp en yakın adliyeye gidip mahkeme nerdeyse oraya gönderilmek üzere bir dilekçe vermeniz lazım. Falanca yerde silah altındayım flanca tarihteki mahkemenize katılamıycam gereğinin yapılmasını arz ederim diye bir dilekçe verin mümkünse birliğinizde size silah altında oldugunuza dair mühürlü bir belge versin onuda iliştirin. Sonucunu da ya mahkeme ertelenir yada bulundugunuz yere en yakın adliyeye talimat verilir orda mahkemeye cıkarsınız.