Temyize giden adli para cezası ve Mahkeme masrafları
Taksirli suçlardan hapis cezası alıp paraya çevrilip 24 bin lira 20 ay taksitle ödeme şeklinde para cezası aldım ve dosyayı temyize götürdüm.
Temyizden dosyamın sonuçlanmasın az bir süre kaldı.
Temyiz edeli 2 sene kadar oldu kafama bazı sorular takıldı.
Dosyam eğer onanırsa
1-) 24 bin lira para cezasını faizli mi ödeyeceğim ? Yoksa aldığım hapis cezası 3 yıl 4 ay her günü 20 TL'den hesaplandığı için yine aynı parayı mı ödeyeceğim ?
2-) Dava masrafları 2 bin lira kadar para tuttu.Bu parayı ne zaman ödemem istenecek ve bu parayı bekletme şansım var mı ?
3-) Dosyayı temyiz ettiğim için ekstra temyiz ücreti karşıma çıkacak mı yani dava masrafım artacak mı artacaksa ne kadar artacak ?
4-) Temyiz edeli 2 sene olduğu için benden 24 bin lirayı peşin isteme gibi bir şey söz konusu olur mu yoksa 20 ay Taksitle mi cezayı ödeyeceğim.
Değerli hukukçularımızın bu konuda yardımlarına ihtiyacım var.
Cevap: Temyize giden adli para cezası ve Mahkeme masrafları
Cevap: Temyize giden adli para cezası ve Mahkeme masrafları
temyizde aksi bir sonuç çıkmazsa, para ödemelerini geciktirmediğiniz sürece mahkeme kararında belirtildiği şekilde ödersiniz, bunun tebliği size savcılık infaz kalemi tarafından zaten gönderilir.
Bildiğim kadarıyla mahkeme masraflarını maliyeye ödemeniz gerekiyor.Onun acelesi yok onu bekletebilirsiniz diye biliyorum.
Faiz işlemez, hüküm neyse onu ödersiniz.