İdari Mahkeme askı süresi
18. madde uygulaması nedeniyle avukatım askı süresi bitmeden dava açmıştı.Biz belediyeye askı süresi içinde itiraz edelim mi diye sormuştuk o da hayır öyle bir şey yok demişti.Ara karar gereği belediyenin avukatı karşı savunmasında askı süresi bitmeden dava açıldığı gerekçesiyle haklı olarak davanın reddini istemiş.Avukatım çok ünlü ve tecrübeli bir avukat ve dava dilekçesinin sonuna karşı tarafın savunması sonrası vereceğimiz 2. dilekçede iddiamız netleşecek demişti.Şimdi benim sorum davam yüksek ihtimal reddedilecek.Usul yönünden reddedilen dava 2. dilekçeyle tekrar açılır mı ve avukatım bile bile bu yanlışı niçin yaptı,yani bir bildiği mi var,varsa nedir?(Teşekkürler...)
Cevap: İdari Mahkeme askı süresi
18. madde uygulamasında askı süresi zaten vatandaşların uygulamaya itirazı olup olmadığı anlaşılması için yapılır. Eğer bir itirazınız varsa bunu belediyeye yazılı olarak bildirmeniz gerekirdi. Eğer itirazınızı belediye haklı görürse yeniden düzenler ve sizde mahkeme ile uğraşmadan işinizi halledebilirdiniz. Askı aşamasındaki bir uygulama tescil edilmemiş bir işlemdir. Askıdan sonra belediye itirazları değerlendirir daha sonra tescil için tapu kadastroya gönderir.
Ancak 18. madde uygulamasında ki bir aylık askı süresini Danıştay ilgililerine resmen tebliğ hükmünde saymadığından, uygulamanın üzerinden yıllar geçse bile İdare Mahkemesinde dava açabilirsiniz.