Cevap: Sigorta Dolandırıcılıgı
Alıntı:
maratontayfa rumuzlu üyeden alıntı
acil yardım sigorta adıyla hızmet veren bir firma garanti bankası adıyla arayıp ucretsız sigortamızın suresinin doldugunu yenılersek ayda 240 tl ucreti oldugunu soyledıler bizde ıstemedgımızı belirrtik kart sıfresını soylemeyın kesınlıkle dıyerek ısleme basladılar telefonuma bır mesaj kodu gelecegını ve o mesajı okumamı ıstedıler sonra dogum tarıhımı teyit etmemi istediler ev adresimide teyit ettıkten sonra adresime sigortanın ıptalı ıle ılgılı dosya gelecegını hıcbır sekılde gelen dosya ıcın ucret ödememem gerektiğini soyledıler ay sonunda gelen ekstremde 500 tl yurt dısı harcama görunce bankayla ırtıbat kurup haksız harcama itirazında bulundum banka bu ıslemın kart sıfremle yapıldıgını soyledı. internetten arastırınca 4447039 nolu acıl yardım sıgorta hızmeti veren firmanın dolandıcı oldugunu gördüm aradıgımda cekılen bedelın cayma bedelı oldugunu soyledıler herhengı bı ucret kesılmeyecek denıldı dedıgımde operator arkadasın bunu sıstemde goremeyecegını soyledıler kartımdan sıfrem kullanılarak nasıl cekım yapılır deyınce cevap vermedıler bu konu hakkında ne yapabılırız ?
İstemediğinizi belirttikten sonra neden sorulara yanıt verdiniz ki?
Cevap: Sigorta Dolandırıcılıgı
bu konu son zamanlarda çok yaygınlaştı...
Sizden kredi kartı numaranızı tuşlamanızı istedikten sonra alışveriş yapılıyor ve cep telefonunuza gelen şifreyi söylediğinizde onay kodu gitmiş oluyor..
Bu anlamda banka herhangi bir kusur sorumluluğu olmadığı için sizin zararınızı karşılamıyor..
Size kalan ise savcılığa şikayet edip faillerin bulunmasını beklemek.. Şayet bulunursa ceza davasındaki şikayetinizin yanında hukuk davası açarak zararınızın tazminini de isteyebilirsiniz..