Hastanede görev dişi çaliştirilma
Herkeze merhaba. Benim siz hukukçu kardeşlerime şöyle bir sorum olacak.6 senedir 657ye tabi bir devlet hastanesinde memurum. mesleğim anestezi teknikerliği. bundan 2 yıl önce bazı psikoljik sebeblerden dolayı görev başındayken kendime narkotik ilaçlardan enjekte ettim ve bunun üzerine hakkımda soruşturma açıldı. kınama cezası ve yer değiştirme verdiler. yaptığım hatadan dolayı yer değiştirlmesine itiraz etmedim. 2 yıldır poliklinikte çalışmaktayım. bu olaydan sonra gerekli tedavilerimi yaptırdım. bağımlı olmadığıma dair ametemde yaptırdığım testlerde sonuçlarım negatif yani olumlu çıktı. şimdi ben mesleğime geri dönmek istiyorum. fakat idare sorun çıkarıyor. nasıl bir yol izlemem lazım.? herkeze teşekkür ederim iyi günler
Cevap: Hastanede görev dişi çaliştirilma
Anladığım kadarı ile bir madde bağımlılığı söz konusu olmuş ve tedavi görmüşsünüz. Malesef bu tür maddelere meslekleri nedeni ile kolay erişebilen kişilerde rastlanabilen bir durum sizin başınıza gelen.
Bir bağımlılık yaşayıp tedavi gördükten sonra bir insanın tekrar eski haline dönmesi tıbben mümkün değildir. Örneğin tedavi görmüş bir alkoliğin sonradan arada sırada alkol alan sosyal bir içici haline gelmesi nasıl mümkün değil ise sizin durumunuz da aynı şekildedir. İster kabul edin ister etmeyin, ya da ben Amatem'den test yaptırdım olumlu netice aldım deyin bu, durumu değiştirmeyecektir. Bunun kesin bir tedavisi yoktur ve kişinin kullandığı maddelerden uzakta bulunması, uzaklaştırılması şarttır.
İşte bu bağlamda ben size verilenin bir ceza değil, bu maddelerden uzaklaştırma tedbiri olarak bakıyorum konuya. İdarenizin ve amirlerinizin de benim gibi düşündüklerine hiç kuşkum yok. Bence sizin kendi iyiliğiniz için de poliknilikte çalışmanız daha uygun. Anestezi teknikerliğine geri dönmeniz bir nüks yaşama riskinizi tahmin edemeyeceğiniz oranda arttıracaktır.
Tüm bu açıklamalarım sizi tatmin etmedi ise; Önce idareye bu konudaki talebinizi belirten bir dilekçe ile başvurun. Alacağınız olumsuz sonuç üzerine de idare mahkemesinde bir iptal davası açacaksınız. İdare, mahkemeye yapacağı savunmada aynen yukarıda yazdıklarımı belirtecek ve konuyla ilgili raporları savunmaya ekleyecek.
Bu nedenle davanız çok çok yüksek bir ihtimalle reddedilecek ve elinize hiçbirşey geçmeyecek. Elinize tek geçecek olan mahkemenin de idareniz, amirleriniz ve benim gibi düşünmekte olduğu sonucunu öğrenmek olacak. İsterseniz bir deneyin.
Doğru bir tavsiye buna uysanız sizin için en iyisi.
Şimdi benim durumumda madde bağımlılığı yok şöyle yok. amatem raporlarında şöyle yazdılar. ismi geçen ilacın tek kullnımda her hangi bir bağımlılık yapmamaktadır denildi. ikincisi hacettepe üniversitesinde profösör mesleğimde dönmemde bi sakınca olmadığını hastalığın bağımlılıkla alakalı olmadığı manik depresif bir durum olduğunu söledi. o yüzden hastanede yatmam için bi neden olmadığını söledi.idare de psikiyatristin bu sözlerini benden yazılı olarak görüşlerini bildirmesini istiyor.şimdi anestezi teknikerleri derneğinden aldığım bilgilere göre başlarına bundan daha vahim olaylar geldiğini ama elemanların bi müddet sonra mesleğine döndüğünü sölediler. açılan emsal davalarla geri dönüldüğünü sölediler ne kadar doğrudur? ayrıca ben diş polikliniğinde çalısıyorum anestezik ajanlar bu bölümde de var? burda maddi kaybım olduğu içn geçmek istiyorum. teşekkürler
Öyleyse siz dediğim gibi yargı yolunu deneyebilirsiniz. Bir dilekçe ile eski yerinize dönmek istediğinizi idareye belirtin. 30 gün içinde isteğinizi yerine getirmezler ya da cevap vermezlerse sonraki 60 günlük süre de dava açma süresidir.
Ancak bir de idare sorun çıkartıyor demişsiniz. Ne tür bir sorun çıkartıyorlar?
İlk başta hastane yöneticisi bana bi üst amirle görüş o ne derse onu yapalım dedi. sonra görüştüm o tamam hallederim dedi aradı. bu seferde onun dediğiyle olmaz dedi. tekrar böle bir olay olursa benim başım yanar dedi. bende sürekli mesleğimi yapmamı engelleyemezsiniz dedim. bağımlı durumum olsa her yerden her şekilde bulurum çalıştığım yerde buna müsait dedim. yapacak bişi yok dedi.
Bu durumda durum dediğim gibi. İdare mahkemesine dava açacaksınız. Ancak bu iş "dedi" ile olmaz. Dilekçe ile başvurup dilekçenize olumsuz cevap vermeleri şart.
peki tamam teşekkür ederim. dilekçeye ek olarak amatem test sonuçlarınıda ekleyim mi? hepsi negatif bide psikiyatri doktorunun verdiği mesleğinde çalışmasında bir sakınca yoktur raporu var onuda ekleyeyim mi yoksa verdikleri cevaba göre mi sunayım
Tabi ki elinizde lehinize olan tüm belgeleri sunmalısınız.