İş yeri taşınması ve sözleşmedeki tezatlık
Merhaba ,
Forumdaki ilk konum ve birden fazla konuyu okudum ama açık olarak bilgiye ulaşamadığımdan konuyu oluşturuyorum.
İş yerim mevcut şu an ki yeri anadolu yakası istanbul gideceğimiz yer gebze organize sanayi bölgesi normal şartlar altında iş yeri kıdem tazminatı vermek zorundadır.Ama sözleşmedeki madde aklımı karıştırıyor ve bir iş sözleşmesi 4857'ye aykırı ise sözleşme yine de geçerli olur mu ? bunu ögrenmek istiyorum buna göre planlarıma devam edeceğim.
PERSONELİN İŞİ VE ÇALIŞMA YERİ başlığı adı altında devam ediyor madde şöyle ki ;
Firma işciyi eğitim, tecrübe, kişisel yetenek ve performansına uygun olarak unvanında ve ücrette indirim yapmadan gerekli göreceli göreceği başka görev pozisyonlarda daimi veya gecici çalıştırabilir firmamız işcinin işyerini , gerek iş içersinde gerekse başka illerde olmak üzere sürekli veya kısa süreli gecici olarak değiştirebilir. Ayrıca işveren işcinin yönetimi altındaki diğer şirketlerde mesleği ve niteliklerine uygun bölmlerde çalıştırabilir.
personelin bu gibi değişikliklere iş koşullarında esaslı değişiklik oluşturmayacağını kabul ve taahhüt eder yazıyor sözleşmenin imzalandığı tarihtede taşınma haberleri vardı ama bir kaç sene deniyordu.
Sözleşme tarihi mart/14 tarihidir.
Cevap: İş yeri taşınması ve sözleşmedeki tezatlık
Sözleşmenizdeki o maddeye göre yeni yerde çalışmanıza devam etmeniz gerekir, Yeni yerde çalışmak istememeniz durumunda kıdem tazminatı ödenmesi gerekmiyor.
Alıntı:
acemi_turk rumuzlu üyeden alıntı
sözleşmenin imzalandığı tarihtede taşınma haberleri vardı ama bir kaç sene deniyordu.
Sözleşme tarihi mart/14 tarihidir.
Cevabı Sayın Kırcalı vermiş,
Ekim 2015'te olduğumuza göre birkaç sene olmuş. Kasıtlı bir durum da yok ortada.
Peki servis durumu nedir? Servis varsa, İstanbul Anadolu yakasında ya da GOSB'da olması arasında ciddi bir fark yok ki.
fark tabiki yok gibi ama giderken doğru düsrüst bir maaş artısı yok bende yeni bir kaç arkadaşa terfi verildi bana yok sebepte lise mezunu olmam gösterildi terfi alanlardan da lise mezunu var bunu iletmemde onları layık gördük demeleri bu bir de değil benzer adeletsiz uygulamaları mevcut yani soğudum artık çalışmak istemiyorum şirkette
Belirttiğiniz taşınma, terfi verilmemesi sebebleri kıdem tazminatı alarak ayrılabilmenize imkan tanıyan sebepler değil maalesef,
ücret ödemelerinde düzensizlik, elden ödenen rakamlar , ücreti ödenmeyen fazla çalışmalar vs gibi işverenin kusuru olabilecek sbepler de yoksa, çalışmak istemediğiniz işyerinizden ihbar sürenize uyarak ayrılma hakkınızı kullanabilirsiniz.