23 aralık 2014 te yd talepli dilekçemi samsun 2. İDARE MAHKEMESİNE telim ettim.
23 aralık 2014 te yd talepli dilekçemi samsun 2. İDARE MAHKEMESİNE danıştay 12.daireye gönderilmek üzere telim ettim. 03.10.2015 itibari ile hala netice yok. 12. daireden 16. daireye devredilen bu dosyalar da. bir duraksama olur mu?
bu geçen süre normal midir? yani 10 ay oldu. uzun bir zaman değil midir?
Cevap: 23 aralık 2014 te yd talepli dilekçemi samsun 2. İDARE MAHKEMESİNE telim ettim.
Yargıtay ve Danıştay'daki çeşitli dairelerde 3 ve 4 yılını doldurmuş hala karar bekleyen dosyalarım var.
Cevap: 23 aralık 2014 te yd talepli dilekçemi samsun 2. İDARE MAHKEMESİNE telim ettim.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay ve Danıştay'daki çeşitli dairelerde 3 ve 4 yılını doldurmuş hala karar bekleyen dosyalarım var.
efendim YD Talebleri bu kadar uzun sürüyor mu?
10 ay sonra yd çıkmamışsa daha ne zaman çıkacak. ne işe yarayacak?
yinede teşekürler ilginiz için
Hayır. Durumu yanlış anlamış olabilirim.
Sizin de bildiğiniz gibi YD talebi olan dosyalar öncelikle incelenir. Zaten YD nin anlamı bir anlamda budur.
9,5 aylık bir sürede normalde karar verilmesi gerekirdi. Anacak biliyorsunuz Danıştay'daki dairelerin bir görev alanı söz konusu. Her daire belli konularda uzmanlaşmıştır ve kendi görev alanındaki dosyalara bakar.
Bu nedenle sanıyorum dosyanız dava konusu itibarıyle bir başka daireye gönderildi. Bu nedenle bir gecikme yaşandı diye düşünüyorum.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hayır. Durumu yanlış anlamış olabilirim.
Sizin de bildiğiniz gibi YD talebi olan dosyalar öncelikle incelenir. Zaten YD nin anlamı bir anlamda budur.
9,5 aylık bir sürede normalde karar verilmesi gerekirdi. Anacak biliyorsunuz Danıştay'daki dairelerin bir görev alanı söz konusu. Her daire belli konularda uzmanlaşmıştır ve kendi görev alanındaki dosyalara bakar.
Bu nedenle sanıyorum dosyanız dava konusu itibarıyle bir başka daireye gönderildi. Bu nedenle bir gecikme yaşandı diye düşünüyorum.
Avatarı Hakkarili Arzuhalci: EFENDİM umarım öyle olur. benim dosyaya karışanlar biraz fazlada. sosyal çevreden. ben ise gariban, hatırı sayılır dostları olmayan garip bir vatandaşım. sagolun verdiğiniz bilgiler için şükranlarımı arz ederim.