-
Nafaka
Merhaba benim annem ve babam 2000 yılında ayrıldılar ben 15 yaşındayım babam 220 tl civarı nafaka ödüyor ancak bu nafaka benim masraflarımı karşılayamamakta annem ev hanımı dedemin emekli maaşını alıyor aylık 400 tl ben şu an lisede okuyorum babamın 2. eşinden 4 çocuğu daha var benim almam gereken nafaka miktarı nedir ve mahkeme başvurmalımıyım?
-
Cevap: Nafaka
Anneniz nafakanın artırılması talebinde bulunur, talebini yapar, mahkeme ya kabul eder, ya da kısmen kabul eder.
-
Merhaba 2015 Eylül Ay'ı itibariyle 8.900 tl birikmiş nafaka alacağım var hakim 10 gün tazyik hapsine mahkum etti, önceleri çalışmadığını ödeme gücü olmadığını iddia ediyordu Şahıs, fakat iş yerine icra ihtarnamesi göndermem üzerine çocuk beklediğini geçinemediğini ifade eden uyduruk bir Msj göndermiş 2015 model Mercedes araba almış tüm bunlara rağmen , hapis cezası da onaylandı, bugün hesabıma 230 tl yatmış , bu ödeme neticesinde ceza düşermi ? Adli yardımdan avukat talep ettim onu bilmiyorum bunu bilmiyorum diyor ben kendi çabalarımla dava açıp duruşmalara katılmaya kendimi savunmaya çalışıyorum adli Yardıma yeni bir avukat atamasını talep edebilirmiyim? Eski eşimin çalıştığı yeri biliyorum maaş haczi uygulanmaması için Ssk sız çalıştırıyorlar tanıdık olduğu için bu iş yerine bi dava veya ihtar göndermem için nasıl bir yol izlemeliyim ?? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
Acik öğretim lisesinde okuyan bir öğrenci babadan nafaka alabilir mi???