Cevap: Durum Biraz Farklı
Eşler arasında özel hayat veya hırsızlık diye bir şey yoktur.Çoğu eşin kartı zaten birbirinde durmaktadır.Ortak konutta eşlerin yaşamları ortaktır.Olayı hırsızlığa sokmak pek mümkün değil.İşlemlerde kartın şifresiyle yapıldıysa yapacak bir şey yok.Kredi çekti verdinin zaten pek bir anlamı yok.Bir kişi kredi çektikten sonra ister birine verir, ister bir gecede yer, ister yatırım yapar, ister gaz döküp yakar kimseyi ilgilendirmez ancak borç krediyi çekene aittir.Boşanma söz konusu olursa bu durumlar anlatıp ispatlanabilirse tazminat vs. istenebilir.Ancak hiç bir şeyi olmayan, bir gömlek bir pantolon hesabı takılan bir adamdan da neyin tazminatı nasıl alınacak orası da ayrı muammadır.
Öncelikle sakın hukuk dışına çıkarak çözüm aramaya çalışmayın, iş iyice içinden çıkılmaz bir hale gelebilir.
Cezai olarak yapacak bir şey yok malesef. Şikayetçi olsanız bile takipsizlik kararı çıkacaktır.
Hukuk mankemesinde bir alacak davası açabilirsiniz ama üzerinde mal varlığı yok demişsiniz. Bu nedenle ondan da olumlu bir sonuc çıkmaz.
bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum fakat demeyi unuttugum birşey vardı bu paranın bir kısmına özürdileyerek söylüyorum küçük baş hayvan alındı bunun o kredi parasının birazıyla alındıgı ispat edilebilir şahıs bu ocak ayında hollandadan emekli olacak karttan yapılan alışveriş ve çekilen paranın onun tarafından yapıldıgı ispat edilebilir bunlar benim işime yararmı küçükbaşlar küpesiz yani resmi olarak birinin üzerine kayıtlı degil fakat parasının ablam tarafından verildigine dair en az 6-7 kişi şahit belki daha fazla
- - - Updated - - -
ve hukuk dışına asla çıkmam çıkmayacagıma dair kendi kendime yemin ettim fakat 40 yaşındaki bir fabrika işçisi parayı nasıl öder hatta biliyorsunuz ki bu şartlarda asla ödenecek bir şey degil bu beni çok yıpratıyor alın teri helal para illaki geri döner ama hukuksal bir savaş kaçınılmaz