Annemin üstüne yüksek meblalı borçlar var bu borçlar bana kalır mı?
Selam. Annemin 300 bin tl kadar vergi dairelerine ve ssk ya borcu var. Bu borçları ödememiz mümkün değil. Annem benim üstüme süresiz vasi atandı. Annemin vefatı sonrası bu borçlar benim üstüme kalır mı? Kalırsa vesayet altında bulunmamım kendi adıma + ları ve - leri ne olur? Şu zamanlarda vasilik kararını iptal etmek için uğraşıyorum. Sizce bu konular göz önünde bulundurulduğunda vasiliği iptal ettirmem mi daha yararlı olur yoksa ettirmem mi? Teşekkürler.
Cevap: Annemin üstüne yüksek meblalı borçlar var bu borçlar bana kalır mı?
Annenizin mirasını reddetmeniz durumunda annenizin borçları için sizin malvarlığınıza başvurulamayacaktır.Borçlar kişiseldir
Alıntı:
sere rumuzlu üyeden alıntı
Selam. Annemin 300 bin tl kadar vergi dairelerine ve ssk ya borcu var. Bu borçları ödememiz mümkün değil. Annem benim üstüme süresiz vasi atandı. Annemin vefatı sonrası bu borçlar benim üstüme kalır mı? Kalırsa vesayet altında bulunmamım kendi adıma + ları ve - leri ne olur? Şu zamanlarda vasilik kararını iptal etmek için uğraşıyorum. Sizce bu konular göz önünde bulundurulduğunda vasiliği iptal ettirmem mi daha yararlı olur yoksa ettirmem mi? Teşekkürler.
Reddi miras yaparsanız, annenizin borçlarından kurtulursunuz ama mirasından da mahrum kalırsınız.
kısıtlı olmam ya da olmamam borçların bana kalması açısından birşey değiştirir mi?