1 yilda 4 daire satimi...
ARKADAŞLAR kendi yaptırdığım 5 katlı bir binam var.. 1 dairesinde ben oturuyorum.. ihtiyaçtan dolayı 4 daireyi bir sene içinde satmam gerek...bunla ilgili bir sıkıntı yaşarmıyım. .... bazı yerlerde 1 senede 1 den fazla daire saTAMAZSIN DENİYOR.. DOĞRUMU DUR?
Cevap: 1 yilda 4 daire satimi...
Öyle bir kural duymadım. Ancak bazı durumlarda maliye vergi yönünden bir araştırmaya girişebiliyor.
vergi yönünden nasıl bir araştırma ? yani maliye sen ticaretini yapıyorsun diye sorun çıkarır mı? ben ihtiyaçtan dolayı kendi yaptırdığım evleri satacam.... bu durumu ticari kazanç sayar mı?
Bir ev alıp yılı dolmadan satınca satış-alış arasındaki fark için gelir vergisi ödeniyor diye duymuştum,doğru mu bilmiyorum.
Kendi yaptıgın evler için durum farklı olabilir.
bilgisi olanlar lütfen yardım...
Alıntı:
asman rumuzlu üyeden alıntı
bilgisi olanlar lütfen yardım...
değerli üye ben böyle bir durum görmedim ve duymadım ancak gerçektende ihtiyacın var ve satmayı düşünüyor isen gelebilecek olan vergi (eğer öyle bir durum var ise) çok sıkıntı etme zaten çok bir tutar vercek halleri yok en fazla tahminen 2000 tl aşmaz diye düşünüyorum kaz gelecek yerden tavuk esirgeme gibi bir durum...
SİZ EVİ ALDIĞINIZ tarihten itibaren 5 yıl önce ev SATARSANIZ ÜFE düzeltmesi yani enflasyon farkı katılmak suretiyle maliye tarafından REEL karınız bulunuz ve DEĞER ARTIŞ VERGİSİ ADI ALTINDA İLGİLİ MALİYE BİRİMİNE ÖDEMEKLE MECBURSUNUZ , AKSİ TAKTİRDE HAKKINIZDA E-HACİZ İŞLEMİ UYGULANIR .
Ayrıca yukarıda belirtmiş olduğum süre zarfları içinde 1 fazlamı veya 2 fazlamı tam bilmiyorum ama bu sınırı geçerseniz maliyenin vergiye tabi % dilimi ticari girdi olarak değerlendirme alacağından dolayı % dilim artar ...
- - - Updated - - -
Maliye sizi tespit etmeden gerekli işlemleri yaparak vergi ödemesi yapınız !
belkide ÜFE farkı katıldığında VERGİ BİLE VERMEK DURUMUN KALMAYABİLİRSİNİZ ..
maliye sizin hakkınızda vergi ödemediğiniz için 2 VEYA 5 katlara varan vergi cezası+ GECİKME FAİZİ EKLEYEREK keseceği gibi sizin hakkınızda elektronik ortamda bütün banka hesaplarınıza, tapu kayıtlarınıza E-HACİZ uygulamak suretiyle alacağını çatır çatır alır.
- - - Updated - - -
Maliye sizi tespit etmeden gerekli işlemleri yaparak vergi ödemesi yapınız !
belkide ÜFE farkı katıldığında VERGİ BİLE VERMEK DURUMUN KALMAYABİLİRSİNİZ ..
maliye sizin hakkınızda vergi ödemediğiniz için 2 VEYA 5 katlara varan vergi cezası+ GECİKME FAİZİ EKLEYEREK keseceği gibi sizin hakkınızda elektronik ortamda bütün banka hesaplarınıza, tapu kayıtlarınıza E-HACİZ uygulamak suretiyle alacağını çatır çatır alır.
Dairelerin iktisap tarihi nedir?
kendi yaptırdığım bina 2 sene önce kat mülkiyetlerini ldım herşeyi tamam... 2 tanesini satacam aynı kişiye... mecburum... ne kadar ticari kazanç vergisi gelir ceza ile birlikte...