İsim değiştirme davasında şahitlerin akrabalık durumu
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 hafta önce isim değişikliği davası açtım ve ayın 20'sinde duruşmam var. İsim değişikliği için 3 adet sebep gösterdim ,
1. sebep adımla küçüklüğümden beri dalga geçiliyor olması ve bunun beni kötü etkilemesi ,
2. sebep bu dalga geçilme durumundan ötürü aile ve sosyal çevremde başka bir isim kullanmam ,
3.sebep ise merhum dedemle isim-soyismimin aynı olması sonucunda , onun üzerine olan borçların isim karışıklığından ötürü benim üzerime gözükmesi . 3.sebebimi resmi belgelerle destekledim.
Bu sebepler yanında 2 adet de şahit gösterdim. Ancak pek fazla arkadaş çevrem yok , ve arkadaşlarımdan kimse şahitlik yapmaya yanaşmadığı için 2 şahidi , biri anne biri baba tarafından olmak üzere akrabalarımdan gösterdim. Aldığım bilgilere göre böyle bir durumda dava direk reddediliyormuş , bu husus doğru mu ? Davaya duruşma günü gelmeden başka bir şahit daha ekleme şansımız olur mu ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler
Cevap: İsim değiştirme davasında şahitlerin akrabalık durumu
Hayır dava doğrudan reddedilmez. Tam tersine ben gerekçelerinizin haklı bir nedene dayandığını düşünüyorum. 4721 s TMK 27. madde gereği büyük bir ihtimalle talebiniz kabul olunacaktır.
Şahitlerin mutlaka akraba olmaması diye bir kural da yok ama keşke bir de arkadaşınız olsaydı da "biz arkadaş çevresinde kendisini ....... şeklinde çağırırız, adını böyle biliriz" deseydi çok daha iyi olurdu tabii.
Başka tanıklarınız var idiyse bunları önceden bildirmeniz gerekirdi. Kolay gelsin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Hayır dava doğrudan reddedilmez. Tam tersine ben gerekçelerinizin haklı bir nedene dayandığını düşünüyorum. 4721 s TMK 27. madde gereği büyük bir ihtimalle talebiniz kabul olunacaktır.
Şahitlerin mutlaka akraba olmaması diye bir kural da yok ama keşke bir de arkadaşınız olsaydı da "biz arkadaş çevresinde kendisini ....... şeklinde çağırırız, adını böyle biliriz" deseydi çok daha iyi olurdu tabii.
Başka tanıklarınız var idiyse bunları önceden bildirmeniz gerekirdi. Kolay gelsin.
İnanın çok arkadaşım olduğunu sanıyordum. Ancak bu tanıklık meselesi açılınca, herkes bir bahane uydurarak gelmeyi reddetti. Üniversiteden sonra malum herkes memleketine döndü , bir işe güce dağıldı güvenilir birini bulamadığımdan mecburen 2 kuzenimi şahit gösterdim ben de. Ancak şöyle bir durum var ki , şahit olarak gösterdiğim 2 yakınım, yukarıda belirttiğim gerekçeleri en yakından gören ve yaşayan kişiler. Ayrıca tek gerekçem aile ve sosyal çevrede başka bir isimle tanınıyor olmam değil , ismimle dalga geçilmesi ve merhum dedemle yaşanan isim karışılıklığı... Sadece şahsi kanaatinize istinaden soruyorum , şu halde talebim kabul edilir mi ?
Gerekçeleriniz çok güçlü. İsim değişikliği için bence rahatlıkla yeterli bu gerekçeler. Yıllar önce bu kadar bile gerekçesi olmayan bir yakınınım adını değiştirtmiştik. Şahsen %90 ihtimalle talebinizin kabul edileceğini öngörüyorum. Büyük ihtimalle uzun bir süreç olmaz, 2. celsede karar çıkar.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Gerekçeleriniz çok güçlü. İsim değişikliği için bence rahatlıkla yeterli bu gerekçeler. Yıllar önce bu kadar bile gerekçesi olmayan bir yakınınım adını değiştirtmiştik. Şahsen %90 ihtimalle talebinizin kabul edileceğini öngörüyorum. Büyük ihtimalle uzun bir süreç olmaz, 2. celsede karar çıkar.
İlginiz için çok teşekkür ederim.