bu attığım mail suç mudur?
İnternette bir iş ilanına rastladım. İlan resmen insanlarla dalga geçmek için, çalışanı sömürmek için açılmış bir ilandı. Sinirim bozuldu ve firmaya herhangi bir hakaret ve küfür içermeyen bir mail attım. Onlar da hakaretle karışık cevap verdiler ve mahkemeye vereceklerini söylediler. Attığım mailde hiç bir şekilde hakaret, küfür yoktu. Bu yapılan suç teşkil eder mi? ve çok tepki aldılar ki ilanı kaldırmışlar.
Cevap: bu attığım mail suç mudur?
Karşılıklı olarak neler yazdınız? Bu tür şeylerden pek birşey çıkmaz ama yine de sorayım dedim.
İlanı ve yazışmaları yazarsanız daha net bilgi verilebilir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Karşılıklı olarak neler yazdınız? Bu tür şeylerden pek birşey çıkmaz ama yine de sorayım dedim.
çok komik bir ücrete, çok nitelikli personel arıyorlardı. ben de ilana itafen öyle birini bulursanız yollayın ben 2 katını vereceğim benim için çalışsın yazdım. onlar da sanırım çok tepki almışlar ilanla ilgili önce ilanı değiştirmişler şimdi de kaldırmışlar.
onlar da cevap mailinde hakaret ettiler mahkemeye vereceklerini söylediler. işte telefonla bunlar söyle falan yazmışlar.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
İlanı ve yazışmaları yazarsanız daha net bilgi verilebilir.
ilanı silmişler. ama içeriği çok düşük bir ücrete, çok nitelikli bir ilandı. resmen insan sömürüsü, insan sinirleniyor böyle işverenleri görünce. hatta dalga konusu amaçlı eksisozlukte konusu açılmıştı. ben de ilana itafen öyle birini bulursanız yollayın ben 2 katını vereceğim benim için çalışsın yazdım.
Sizin yazdığınız sözlerde hiçbir suç unsuru yok. Karşı tarafın sözlerini öğrenemedik ama siz sorun etmiyorsanız ortada davalık bir durum yok.
onlar da şunları yazdılar. niye havladın, patron paranı mı ödemedi, mavi yakalı mısın, adına kayıtlı gsm numarasından ara beni.
"Niye havladın?" sözü hakaret elbette.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
"Niye havladın?" sözü hakaret elbette.
cevabınız için teşekkür ederim. o zaman benim için olumsuz bir durum yok?
Uluslararası sözleşmeler ilgili maddeleri TC anayasamızın 25 madde(leri) göre herkes hakaret sınırlarına girmeden görüşünü beyan veyahut eleştiri yapma hakkı vardır, sizde BU HAKKI KUNLANDIĞINIZ İÇİN SUÇ İŞLEMEDİNİZ.
MUHATAP firma size hitaben "Niye havladın?" beyanına karşı siz davacı/şikayetci olmaya hakkınız vardır, en azından bu konuyu savcılık makamına TCK 125 atıfta bulunarak şikayet etmenizi öneriyorum...
- - - Updated - - -
EK BİLGİ ;
Yaşanan olay YAZILI ORTAMDA olduğu için kim kime hakaret ettiği net biçimde ortada olduğudan dolayı şikayetiniz sonucunda firma yetkilisi ceza alır.
- - - Updated - - -
TC ANAYASASI 25 MADDENİN ALINTISI;
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2709.pdf
VII. Düşünce ve kanaat hürriyeti
Madde 25 – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir.
Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce kanaatleri
sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.
Alıntı:
istanbul_3434 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkür ederim. o zaman benim için olumsuz bir durum yok?
Siz çok rahat olun. Sizin açınızdan hiçbir sorun yok. Tam tersine şikayetçi olursanız onlar ceza alabilirler ama bence gerekmez. Savcılık mahkeme git gel yapmaya değecek nitelikte bir durum değil. Yine de siz bilirsiniz tabi.