Satışını yapmadım ürün için gelen şikayet
Merhaba Arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama yanlış olduysa affola ;
Ben firma sahibiyim satışını yapmadığım bir ürün için bugün kaymakamlıktan firmam hakkında şikayet geldi nasıl bir savunma yapmam gerekiyor lütfen bilgilendirirseniz sevinirim ....
Ürünü toptancıdan alan firma kutusunu açdığında almış olduğu ürünü kırık olduğunu farkına varır ve ürünü satan toptancıya ile görüşür toptancı kırık olduğunu kabul etmeyince firma ürünü garantiye gönderir yanlız garantiye gönderirken benim firmam üzerinden çakma bir fatura düzenleyip bu şekilde gönderir (garantiye kimin gönderdiğini henüz bulamadım daha ) ürün kırık olduğu için garanti dışı olarak tekrar geri gelir firma tüketici hakem heyetine başvurur ve şikayetci olur firma acer'dan şikayetci olmak isterken benim firmam üzerine düzenlemiş oldukları çakma fatura yüzünden hakem heyeti benden savunma ister
şimdi işin özeti söyle ben 2014 yılında kesmiş olduğum faturayı üzerinde onayma yaparak kesmiş olduğum fatura ile alakası olmadan düzenleyip kaşe vurup imza atmışlar ben nasıl bir savunma hazırlamam gerekir , faturayı kestikleri kişi ise toptancı firmada çalışan bir arkadaş , ipin ucu bana dokunurmu ?
Cevap: Satışını yapmadım ürün için gelen şikayet
O firma sizin faturanızı ve kaşenizi nereden bulmuş?
faturanın aslı yok sadece fotokopisi çünkü aslını ben 2014 yılında kesip maliyeye işletmişim
Konuyu çok karışık anlatmışsınız ya da bana öyle geldi.
Anlayabildiğim kadarı ile uzlaşmazlık tüketici ile firma arasında değil de iki firma arasında.
Bu durumda 6502 s. Kanun gereği uyuşmazlık miktarı 2200 (ilçe) ya da 3300 (il) TL'nin altında da olsa yetkili yargı yeri Tüketici Hakem Heyeti değil ticaret mahkemesidir diye düşünüyorum. Çünkü taraflardan ikisi de tacirdir.
İlk olarak yetki yönünden bir itirazda bulunun bakalım ne diyecekler. Ben de merak ettim doğrusu.
1-Ortada bir tüketici yok. Tüm taraflar tacir.
2-Ciddi bir evrakta sahtecilik var.
Hakem heyetine yetki yönünden itiraz ederken, böyle bir ürün satmadığınızı, fatura fotokopisinin sahte olduğunu da bildirmek gerekli diye düşünüyorum.
Hatta savunma ekine aynı seri / sıra numaralı faturanın sizdeki koçan nüshasının fotokopisini de eklemek mantıklı olabilir.
Ayrıca savcılığa evrakta sahtecilikten şikayette bulunun. Savcılık soruşturma numarasını hakem heyetine vereceğiniz savunmada özellikle belirtin.