Kredi Kartı Dolandırıcılığı Cezası
Merhaba,öncelikle konuyu yanlış yere açmış olabilirim özür diliyorum.
Ben 16 yaşındayım,bilgisayarda oyun parası karşılığı bana ürün gönderen birisi vardı..Sahte isim kullanıyordu sanırsam İngilizce bir isimdi.Kendisinin adını,soy adını hiçbir bilgisini bilmiyorum.Fakat bana gönderdiği ürünler bir başkasının kredi kartından yapılmış ve savcılıktan ifade vermek için çağırıldım,şok oldum açıkcası..eve gelip kendisine mesaj attım sorunu anlattım cevap vermedi engelledi.Bulunduğum gruptanda atılmışım.
Şimdi ürünler benim üstüme kalmış ve savcılıktan çağırılıyorum.Yarın olayı olduğu gibi anlatıcam ve sonraki süreci merak ediyorum..kart sahibine ne kadar kullanıldıysa parasını ödesek sorunlar ortadan kalkar mı yoksa hem devlete hem de kart sahibine para mı ödemek zorundayım? Daha ifade vericem yani dava filan yok ortada fakat kart sahibi illa dava açıcaktır ne kadar ceza alırım,16 yaşındayım bu hapis cezası paraya çevrilir mi? Duruşma falan olucak mı bilgilendirirseniz sevinirim abilerim/ablalarım..ben de mağdurum kart sahibi kimse oda mağdur..
Cevap: Kredi Kartı Dolandırıcılığı Cezası
Alıntı:
mrrcpavc rumuzlu üyeden alıntı
Ben 16 yaşındayım,bilgisayarda oyun parası karşılığı bana ürün gönderen birisi vardı..Sahte isim kullanıyordu sanırsam İngilizce bir isimdi.Kendisinin adını,soy adını hiçbir bilgisini bilmiyorum.Fakat bana gönderdiği ürünler bir başkasının kredi kartından yapılmış ve savcılıktan ifade vermek için çağırıldım,şok oldum açıkcası..eve gelip kendisine mesaj attım sorunu anlattım cevap vermedi engelledi.Bulunduğum gruptanda atılmışım.
Şimdi ürünler benim üstüme kalmış ve savcılıktan çağırılıyorum.Yarın olayı olduğu gibi anlatıcam ve sonraki süreci merak ediyorum..kart sahibine ne kadar kullanıldıysa parasını ödesek sorunlar ortadan kalkar mı yoksa hem devlete hem de kart sahibine para mı ödemek zorundayım? Daha ifade vericem yani dava filan yok ortada fakat kart sahibi illa dava açıcaktır ne kadar ceza alırım,16 yaşındayım bu hapis cezası paraya çevrilir mi? Duruşma falan olucak mı bilgilendirirseniz sevinirim abilerim/ablalarım..ben de mağdurum kart sahibi kimse oda mağdur..
dostum seninde bahsettiğinin gibi oyun parası ile alıyorum diyosun mahkemede bunu somut delil ile ispatlayabilecekmisin ?
sana veren kişinin oyun ismi chat bölümünde yazışmalar felan bunların hepsi işe yarayabilir. ancak duruyor ve saklıyor isen ancak gruptan atıldım demişsin atılmadan önce ekran görüntüsü felan aldıysan paçayı birşekilde yırtardın...
Şuanda yapılabilecek bişi yok ve geçmiş olsun allah kurtarsın demekten yana bir söyleyeceğim kalmıyor.
( DİKKAT: KONU İLE FAZLA ALAKALI BİR BİLGİM BULUNMADIĞINDAN NE CEZA ALIR YADA ALMAZ GİBİ BİR PAYLAŞIM BULUNMAMAMAKLA YAZDIKLARIM KENDİ DÜŞÜNCELERİMDİR.) konu ile alakalı bilgisi olan arkadaşlar daha bilgi donanımlı bir cevap vereceklerdir. saygılarımla....
Cevap: Kredi Kartı Dolandırıcılığı Cezası
Alıntı:
mrrcpavc rumuzlu üyeden alıntı
Ciddiye almıyorsun ama başın gerçekten belada. Hemen babana / annene haber ver. Durumu anlat. Çok ciddi bir suçlama ile karşı karşıyasın.