-
Yurt Sözleşmesi
Merhabalar yeni yurda yazıldım, 1 aylığına ancak bana sözleşme imzalattırdılar. Sözleşme de 10 ay yazıyordu(Sözleşmede verilecek para kısmı da boş idi .... yani doldurulmamış). Ben de burası ne abi dedim, 1. ve 2. maddeler geçersizdir diye ekleyeceğim sen imzala dedi. 1. ve 2. maddeler geçersizdir diye bir şey yazmadı yazdıysa da ben görmedim. Neyse bir de senet imzalattırdı tabi ertesi gün verecektim parayı, ertesi gün parayı verdim seneti aldım. Şimdi sözleşme benim aklımda takılı kaldı. Bu kişi art niyetli biri olsa ve ben de 1 ay sonra çıkacağım ya, bana her hangi bir yaptırımda bulunabilir mi hukuken? Bu tarz sözleşmelerin senet gibi geçerliliği var mıdır? Bu sözleşmelere uyulmaması durumunda ne olur? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Yurt Sözleşmesi
HİZMETİN Ayıplı olduğundan dolayı fesih edebilirsiniz ama ayıp yoksa sözleşmeyi ERKEN fesih ederseniz CEZAİ şart varsa siz ödemekle mecbursunuz.
-
Cevap: Yurt Sözleşmesi
Cezai bir sart yoktu, ne olur sizce bu kisi artniyetli ise? Ayrica sunu da merak ediyorum madem orada yazan tutar odenecek, bu adamlar niye senet imzalatiyolar milete? Bos yere ellerini niye yoruyolar? Senet ile bu tarz 15 20 maddelik icinde para gecen sozlesme arasindaki fark nedir?
- - - Updated - - -
Hizmetin ayipli olmasi ne demek nasil fesih ediliyor avukata basvurup dava acarak mi biraz bilgilendirir misiniz hukuk konusuna cok uzagim ama ayni zamanda merakliyim sonucta hergun karsimiza cikabilir bu tarz seyler bilgilenmek lazim.