Mirasın paylaşılamamsı ve dava hakkında
Herkese merhabalar benim sorunum şu arkadaşlar 3 kardeşiz 2 kız 1 erkek kardeş anneler bir babalar ayrı annemizden bizlere 1 adet daire (140.000 tl degerinde) 3 katlı müstakil ev - 3 katı eşit değil (değeri en fazla 220.000 tl) miras olarak kaldı.Ben yıllarca dairelerden ve evlerden kira almadım.Şu anda 3 katlı evin en üst katında oturmaktayım kardeşlerim ne paylaşıma nede satışa yanaşmıyorlar oturduğum yer eski yapı olması nedeni ile damda dökülmeler akıntılar v.s mevcut ben otururuken tamirat yaptırdım girdim ancak kardeşlerim yurttalar ve diğer 3 evin kirasını almaktalar bana izleyeceğim bir yol gösterebilirmisiniz.
Fabrikada çalıştığımdan dolayı günümüzde ev almam baya zor eğer ben mahkemeye dava açtığımda bu mallar paylaşılamayıp satışa çıkarsa bana ne kadar bir miktar gelir bunu sizlerden öğrenmek istedim çünkü sulh hukuk mahkemesinde çalışan arkadaş çok fazla bir değer kaybı olmayacağını söyledi ancak ben yinede sizlerden bilgi almak istiyorum.
Cevaplarınız benim için çok önemli...
Cevap: Mirasın paylaşılamamsı ve dava hakkında
Merhaba, ortaklığın giderilmesi davası ile taşınmazların açık artırma usulüyle satışını sağlayabilirsiniz.
Cevap: Mirasın paylaşılamamsı ve dava hakkında
Alıntı:
sertackose rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ortaklığın giderilmesi davası ile taşınmazların açık artırma usulüyle satışını sağlayabilirsiniz.
Merhaba acaba açık artırım ile satışta çok bir kaybım olurmu yani tüm gayrimenkulun %60 gibi değerinden satışa çıkıp gerçek değeri buluncaya kadar artırım mı yapılacak yok %50 - %60 gibi bir rakama tüm gayrimenkul satılacak mı? eğere bu şekilde satış olursa ne ev alabilirim nede başka birşey