Tehdit altında boşanma dilekçesine imza
Merhaba iyi çalışmalar
Eşimle 20 Ağustos 2015 tarihinde severek evlendik fakat babası bizi ayırmak istiyor. Hatta tehdit ederek ikimize de imza attırdı ilk karımın dilekçesiyle daha doğrusu kendi yazdırıp karıma imza attırdığı dilekçe ile bana boşanma davası açtı dilekçeyi yazan kişi benim adıma da bir dilekçe yazdı fakat bunu bir hafta sonra dosyaya ekletin dedi babası o dilekçeyi de aldı ve beni gönderdi size sorum mahkeme de eşimle birbirimizi sevdiğimizi söylesek ve dilekçeleri babanın baskısı altında imzaladığımızı belirtsek boşanmamamızı sağlar mı ve babaya karşı bize ne gibi haklar doğurur şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Tehdit altında boşanma dilekçesine imza
Konuyu iyi anlatamadığınızdan kimse anlamamış ve cevap ta yok tabi.
Bu dilekçeler size zorla imzalatıldı onu anladım. Peki siz mahkemeye kendi elinizle teslim edip harcını yatırdınız mı?
Noktalama işareti olsaydı iyi olurmuş, benim anladığım babası eşiniz adına dilekçe yazıyor, eşinize imzalatıyor, sonra o dilekçe ile boşanma davası açıyor. Sonra size geliyor, hazırlamış olduğu sanırım cevap dilekçesini size imzalatıyor, onu da dosyaya ibraz ediyor. Olay bu şekilde ise siz duruşmaya gidin, imzayı zorla attırıldığını, boşanmak istemediğinizi, evliliğe babanın engel olduğunu belirtin. Tanıklarınız varsa bildirin. Delilleriniz varsa ibraz edin. Mümkünse bir avukat yardımı ile dosyanızı takip ettirin.
Hayır. Kendi elimle teslim etmedim ve harç yatırmadım. Bir de anlaşmalı dava olduğunu anlamasınlar diye bana imzalattırdığı dilekçeyi sonradan dosyaya ekletecekmiş. O dilekçeyi ben teslim etmeyeceğim. Babası teslim edecek. Ayrıca zaten bu dilekçelerin tarihleri aynı gün olduğu için ortaya bir çelişki çıkacak. Şahitlerim de var bu konuyla ilgili. Saygılarımla
Zaten 1 yılı doldurmadığınız için boşanma talebiniz kabul görmeyecektir.