Çocuğu hafta sonları almak
Velayeti annede olan 3,5 yaşındaki oğlumu hafta sonları yanıma almak istiyorum. Anlaşmalı boşandığımız dönemde 1 yaşlarında olduğu için çocuğa eziyet olmasın diye iyi niyetle böyle bir talepte bulunmadım. Ancak her hafta sonu c.tesi ve pazar 11.00-19.00 arasında görüyorum. Ayrıca senede 20 gün yanımda kalıyor. Bunun yanı sıra bugüne kadar çok kez benimle kaldı. Oğlum beni çok seviyor ve aramızdaki iletişim çok güçlü. Hatta annesine 'Sen git ben babamla gideceğim' diyor. Aslında bu durumda böyle bir talebim olmaz ama annesi çok değişken. Bazen arıyorum oğlumun sesini duymak istiyorum ama ısrarla aramam rağmen açmıyor. Bazen de kendi arayıp 'sen ne biçim babasın, oğlunu neden aramıyosun' diyor. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım. Zaman zaman da işine bi şey gelmediği zaman ailemden tut bütün sülaleme ve bana hakaretler yağdırıyor. Oğlumun korkusundan sesimi çıkaramıyorum. Amacım oğlumu hafta sonları yanıma alıp bir daha onunla muhatap olmamak...
1) Mahkeme bu talebimi kabul eder mi?
2) Bir pedagogun talebimi inceleyip çocukla aramdaki iletişimi tespit etmesi mahkemenin kararı açısından faydalı olur mu?
Yardımcı olursanız minnettar olacağım. Teşekkür ederim..
Cevap: Çocuğu hafta sonları almak
Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla boşanma davasının sonucunda hafta sonu çocuğun sizde kalmasına yönelik bir hüküm verilmedi ve siz yasal olarak bunu istiyorsunuz. Aile mahkemesinde dava açıp talepte bulunacaksınız, mahkeme yargılama sonucunda talebiniz doğrultusunda bir karar tabii ki verebilir. Pedagoga sizin inceletme yapmanızın çok bir hükmü olmaz. Dava dilekçenizde böyle bir gözlem yapılmasını talep ederseniz hakim uygun görürse mahkeme tarafından atanacak bir pedagog tarafından bir rapor hazırlanabilir.