Askerlikte dayak ve hakerete maruz kalma
Mrb öncelikle sayin saygi değer yardim sever huhukçularimiz .Öncelikle askere gitmeden önce hiç bir piskolojik sorunum yoktu 6 aya kadar güzel bir şekilde askerligimi devam etiriyordum ve sonrasinda ise komtanlarim tarafinda hakeret ve dayaga maruz kaldim neticesinde ise intihar girişimim oldu ve gerekli komtanlarimdan şikayetçi oldum ve komtanim haksiz neticesinde hakeret suç işlemiyle para cezasina çarptirildi ve ben askeri hastaneden çürük raporu verildi ve 2 yıldır halen piskolojik sorunlar yaşamaktayim tezminat açmayi düşünüyorum şimdiden yardimlariniz için tşk ederim bilgilerinizi yorumlarinizi takip edicem.
Cevap: Askerlikte dayak ve hakerete maruz kalma
Komutaninizin aldigi cezayi nereden duydunuz? Biraz detay verebilirseniz iyi olur. Gercekten ceza almis ise, ya onun disiplin amiri yani komutaninizin komutani ona disiplin cezasi olarak maas kati vermistir, ki bu durumda sizin bilginizin olmamasi dogal, ya da mahkemeye verilmistir ve mahkemenin verdigi hapis cezasi paraya cevrilmistir. Bu durumda mahkeme sizin ifadenize basvururdu. yani haberiniz olmasi lazim. Bir bakin hangi maddeden yargilanmis, 117 olmasi gerekir.
Her halukarda MSB'ye tazminat icin dilekce ile basvurabilirsiniz. 30 gun icerisinde dilekcenize cevap vermek zorunda. Muhtemelen olumsuz cevap vericek. Cevap tarihinden itibaren 60 gun icerisinde AYIM'e dava acabilirsiniz.
TCK 'NIN 50/1-a ve 52/2 'inci maddeleri uyarinca para cezasina çarptirilmiş
onlar ceza aldigi kanun maddeleri degil, cezasinin para cezasina cevrilmesini aciklayan kanun maddeleri. Muhtemelen As. C. Kn. md. 117'den ceza almistir. Islemelerde magdur olarak adiniz geciyor olmasi gerekir bi kontrol edin.
Her neyse elinizde bir mahkeme karari var, bunu ileri surerek. dedigim sekilde MSB'den tazminat talep edin kabul edilmez ise AYIM'e dava acin.