izaleyi suyu kıymet takdiri bilirkisi
mahkeme satis suretiyle ortakligin giderilmesine karar verdi. ancak kiymet takdiri yapan bilirkisi o kadar sacma ve soyut seylerden tasinmazin degerini dusurmus ki ben hukuka aykiri oldugunu dusunuyorum. izmirin en guzel yerlerinden olan karsiyakadaki arsanin otopark sorunundan bahsetmis 2015 yilinda metropol olan bir sehirde otopark sikintisi olmayan bir yer var midir anlamadim. bu gibi soyut ve hicbir teknik bilgi veya fen gerektirmeyen bilirkisi raporuna neden itiraz harci yatirmak zorundayim, benim hatam degil ki. google dan harita goruntusunu koyup, kopyala yapistir mantigiyla rapor duzenleniyor. bu konuyu anlayamadim. itiraz edecegim ama acikca soyut bir rapor icin neden harc aliniyor.
tesekkurler.
Cevap: izaleyi suyu kıymet takdiri bilirkisi
Ne harcı alınıyor? kıymet takdir raporuna itirazınızı dilekçe ile mahkemesine yapacaksınız.
tesekkurler. ama satis memurunu aradigimda yani sulh hukuk kalemini, bana 500 600 masrafin olur dedi.
Ha dava bitmiş satışa başlanmış diyorsunuz tabi yeniden kıymet takdiri için yolluk ve bilirkişi masrafı istiyorlar sizden anladım harç değil.