Hakaret, Tehdit ve Basit Yaralama Hakkında Temyiz Dilekçesi
Polis Memuru olarak göev yapmaktayım. 2009 senesinde görevden eve dönerken daha önceden işlem yaptığımız ve ceza evinden yeni çıkan şahsın biri önümüze geçip bize tehditte ve hakarette bulunmuş, daha sonra bu şahsın arkadaşları da gelerek olaya müdahil olmuşlardır. bizde 155 i arayıp şahısları toplayarak emniyete alıp gerekli olan işlemleri yaptık. 2015 senesinde dava sonuçlanmış ve şahıslar beli cezalara çarptırılmış. Bugün elime ulaşan tebligatla ilk başka önümüzü kesip bize tehdit ve hakarette bulunan olayı başlatan şahıs hüküm için temyiz dilekçesi ve yazmış olduğu dilekçede.. Tehdit hakaretin kendisinin yapmadığını, benim ona ve ailesine tehdit ve haraketlerde bulunduğumu,kendisine iftira attığımı, şahsa 7 gün boyunca nezarette işkence ve darp ettiğimi, bu yüzden dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve bu olay hakkında işlem uygularken doktoru da ayarlayıp doktordan temiz adli rapor aldığımızı felan filan yazmış dilekçede.. Ben yazdığı bu dilekçedeki isnat edilen suçlara karşı itiraz etmek istiyorum.edebilirmiyiz acaba edebilirsek, nereye edebilirim acaba evrak asliye ceza mahkemesinden geldi.
Cevap: Hakaret, Tehdit ve Basit Yaralama Hakkında Temyiz Dilekçesi
Temyize cevap dilekçesi verebilirsiniz, bu o kadar önemli değil, o iddialar mahkeme aşamasında neden yapmadı? Sizin ona bunları yaptığınıza dair elinde darp raporu, kamera görüntüsü, tanık vs delili var mı?
Yoksa soyut iddiadan ibaret ise itibar edilmez.
Geçmiş olsun.
Cevap: Hakaret, Tehdit ve Basit Yaralama Hakkında Temyiz Dilekçesi
Siz katılan sıfatıyla davayı takip etmediniz mi?
Size gelen yazı sizi bilgilendirmek içindir. Sizin savunmanızı istemek için değil. Yine de cevap verebilirsiniz. Eğer onların iddialarına itibar edilse ve ispat edilebilseydi siz de onlarla birlikte karşılıklı müşteki sanık olarak yargılanırdınız. Böyle bir durum olmadığına göre sizin cevap yazmanıza bile gerek yok. Cevap vermemekle iddiaları kabul etmiş de sayılmazsınız. O kişi kendisini savunmak için öyle şeyler yazabilir tabi.