savcılık bu konuyla ilgilenirmi ?
merhabalar sizlere bir hakkında bilgi danışmak istiyorum
telefonla arayıp poliçem olduğunu söyleyen yatırmazsam faiziyle alınacağını belirten telefonlar alıyordum numaradan gelen aramayı açmadım tersledim yüzlerine kapattım hep ancak iptal ettirdiğim bir poliçem vardı bir numara aradı ve iptal ettirdiğiniz bir poliçe var ve parası iade edilecek dediler ve şu bankanın şu kartını kullanıyorsunuz doğrumu dediler evet dedim bu kartınıza para iade işlemini onaylıyormusunuz dediler evet dedim ama dolandırıcı olduklarını düşünmedim ve kartımdan para çekmişler bankadan kartı iptal ettirdim beni arayan 2 numarada telefonumda kayıtlı ben şimdi savcılığa yada polise gidip bu durumu anlatsam ve şikayetçi olsam ilgilenen olurmu acaba yada ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim
Cevap: savcılık bu konuyla ilgilenirmi ?
Alıntı:
alikırbaş rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar sizlere bir hakkında bilgi danışmak istiyorum
telefonla arayıp poliçem olduğunu söyleyen yatırmazsam faiziyle alınacağını belirten telefonlar alıyordum numaradan gelen aramayı açmadım tersledim yüzlerine kapattım hep ancak iptal ettirdiğim bir poliçem vardı bir numara aradı ve iptal ettirdiğiniz bir poliçe var ve parası iade edilecek dediler ve şu bankanın şu kartını kullanıyorsunuz doğrumu dediler evet dedim bu kartınıza para iade işlemini onaylıyormusunuz dediler evet dedim ama dolandırıcı olduklarını düşünmedim ve kartımdan para çekmişler bankadan kartı iptal ettirdim beni arayan 2 numarada telefonumda kayıtlı ben şimdi savcılığa yada polise gidip bu durumu anlatsam ve şikayetçi olsam ilgilenen olurmu acaba yada ne yapmam gerekir bilgi verirseniz sevinirim
1-) şimdi tam olarak net bir bilgi verebilmem için bazı sorulara ihtiyacım var..
2-) sizi en son arayan kişiye kartınızla ilgili bilgi verdinizmi ? kart numarası yada arka yuzunde yazan cbc kodu son kullanma tarihi gibi bilgiler verdinizmi ?
3-) Birde kartınızdan ne kadar para çekilmiş yada onların çektiğine nerden kanaat getirdiniz...
kart numaramın ilk 4 hanesini söyledi geri kalan kısmını teyit edelim dedi bende bu nedenle verdim evet ama dediğim gibi iade işlemi bekliyordum zaten birde kartımın ilk hanelerini söyleyince gerçek zannedip verdim 500tl kadar çekilmiş onuda mobil bankacılıktan girdiğimde fark ettim bir site ismi ve karşısında london yazan bir harcama görünüyor ve şuan beni arayan numara aktif ama cevap vermiyor o gün satılık olan aracım için çok arayan oldu hepsini tek tek aradım teğit ettim emin olduğum bu numarayı aradığımda cevap yok
Evet savcılık bu konu ile ilgilenir. Elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle karakola ya da savcılığa yazılı ya da sözlü olarak şikayetinizi belirtiniz. Sözlü şikayet durumunda ifadenizi alırlar, siz de imzanızı atarsınız.
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için daha önce anneme yapılan bir olayda tüm kart bilgilerini karşı taraf okumuş anneme annemde tamam doğru demiş ve 400tl çekmişler biz durumu aynen bankaya bildirip iptal istedik kart bilgilerini neden verdiniz dediler annemde o bana okudu doğrumu dedi bende tamam dedim dedi polise gittim aynı şekilde arayan numarayı verdim numara hala aktifti üstelik durumu anlattım ama ilgilenen olmadı o yüzden sordum teşekkürler ayrıca yurt dışı harcamaları için engel koydurmama rağmen nasıl yurt dışından çekilebilmiş onuda anlamış değilim inşallah ilgilenirler
İlgilenmek zorundalar. Aksi halde görevlerini yapmamış olurlar, bu da suçtur. Suç işleyemezler.