Askerlik durumum ve AÖF e geçiş
Arkadaşlar merhaba,
1990 doğumluyum hayatımda hiç askerlik şubesine gitmedim.
2008 yılında başladığım 2 yıllık meslekyüksekokulunu 2015 'te bitirmiş bulunuyorum.
Bu yıl son kez AÖF 'e sınavsız geçiş hakkı var 2 yıllıkların.
Fakat başvuru da "askerlik durum belgesi" isteniyor.
Görüldüğü üzere azami eğitim süresinin üzerinde bir zamanda bitirdim okulu.
Yine de 2 yıl tecil hakkım var mıdır?
Şubeye gittiğimde yok derlerse ne gibi bir prosedür işler?
Okumadğım forum kalmadı fakat benle aynı durumda biri pek yok herkesin malesef derdi farklı bu konularda.
Teşekkürler
Cevap: Acil yardım askerlik durumum ve AÖF e geçiş
30 yaşına kadar hakkın var kardeşim, zaten bi sorun olsa seni çoktan götürürlerdi.Git şubeye, al askerlik durum belgeni.
Ya da sana benden öneri, şubeye gitme, E devlet üzerinden aldığın evrakların geçerliliği vardır, oradan alabilirsin.
Mezun olmuşsunuz zaten. Diploma örneğinizle beraber askerlik şubesine gidin ve mezuniyetten dolayı tecil ettireceğinizi söyleyin tecil ettirerek askerlik durum belgenizi akabinde alabilirsiniz. (eğer tecil işlemi başlatmadan askerlik durum belgesi alabiliyorsanız ve son tecil tarihi kayıt yaptırcağınız tarihten sonraysa direkt durum belgesini alın ve kayıt yaptırın, kayıt yaptırdıktan sonra öğrenciliğinizden dolayı zaten tekrar tecil işlemi yapılacaktır.)
sagolun arkadaslar icim biraz olsun rahatladı yarın askerlik ocağına gidip netleştiricem konuyu.
burada esas mevzu askerlik biriminin "azami eğitim süresi" faktörünü dikkate alıp almadığı. çünkü okul otomatik tecil etmeyi azami eğitim süresi dolunca bırakıyor. bu aşamadan sonra 2 yıl(fazlası var) geçirdiğim için şubede bana "senin mezuniyet sonrası 2 yıl tecil hakkını bu şekilde geçirdiğin zamana sayıyoruz, al bakalım bu da teslim olma tarihin" demeleri ihtimaliydi.
İnşAllah kazasız belasız alırım gerekli belgeyi ve AÖF e kayıt yapabilirim.
Ben daha da sıkışmıştım. AOF'e kayıt yaptırmak için askerlik belgesi istediler ama benim de yoklamaya gitmem gerekiyordu. Gittim sordum, kayıtlar Eylül ayında idi, sanki askere gidecekmişim gibi işlemlerimi yaptılar, ama sevk tarihi olarak kayıt tarihinden birkaç gün sonrasını yazdılar. Sevk tarihine kadar da askerlikle ilişkisi yoktur verdiler. O belge ile kayıt yaptırıp hemen ek 10 alıp şubeye götürdüm. Böyle yapmamı şubedeki komutan söylemişti.