Bosanma Davasına İliskin Mal Kacırma (Hukuksal Destek)
Herkese merhabalar,
öncelikle konu dogru yerde mi bilmiyorum cünkü hukukcu olmadıgım icin bu konunun hangi kategori altında degerlendirilebilecegini bilemedim.
olayı kısaca özetlemek gerekirse: Koca, tüm mal varlıklarını kardesinin üzerine satıs göstererek devrettikten sonra (hatta aynı gün sanırım) hanımına bosanma davası acıyor. Sonrasında bosanma davası hakim tarafından bozuluyor ve dava düsüyor.
Mal varlıkları su anda erkek tarafının erkek kardesinin üzerinde ve bosanma davası bittigi ve erkek tarafı malları geri almak istedigi icin kardesinden talepte bulunuyor fakat erkek kardesi bunu reddediyor. Yani malları geri vermiyor ve malları kardesine devreden kisi bu duruma öfkeli.
Mallarını erkek kardesine veren esin akli dengesi pek de yerinde degil, cevresince ''divane'' seklince de biliniyor.
-Bu durumda bir hastaneden akli saglıgının pek yerinde olmadıgı yönünde rapor alınırsa bir faydası olur mu?
-Veya noter huzurunda erkek tarafı ''mal kacırmak adına malları erkek kardesime devrettim'' diyerek not tutturursa bu mahkemede kullanılabilir mi?
-Davayı hanım mı acmalıdır yoksa cocukları mı?
-Nasıl bir dava acılması gerekmektedir ve su anda malları üzerinde tutan kisi malları baskasına devredemesin diye tedbir kararı (bosanma davalarında bu terim kullanılıyordu ama her durumda gecerli mi emin degilim) konulabilir mi?
Nasıl bır yol izlemem gerekmekte ve bu hukuksuzlugu cözebilmek adına ne kadar sansımız var bir ön bilgi almak adına merak ediyorum. Ayrıca elbette İstanbul ici avukat önerilerinize acıgım.
Herkese iyi günler dilerim.
Cevap: Bosanma Davasına İliskin Mal Kacırma (Hukuksal Destek)
Öncelikle sitemizde avukat aramak yasaktır.Bu yüzden bu talebinize cevap veremeyiz lakin her ne kadar ben cevap yazmışta olsam yerinizde olsam yazıyı okur okumaz koşarak bir hukuk bürosu bulmaya bakardım.Bir tanıdığınızdan veya barodan avukat için uygun bir isim bulabilirsiniz.
Sorulara gelirsek
1)Akıl sağlığının pek yerinde değilde hiç yerinde olmadığına dair yani alım satım vs. yapamayacağına dair rapor alınıp bir vasi atanabilir.Ama bu durum geçmişe yönelik işlemez.
2)Bu hırsızın çaldığı malları başka hırsıza çaldırıp sonra noterden çaldığım malları falanca hırsız çaldı demesi gibi olur ve pek görülmüş bir şey değildir ve olsa dahi boşanma davasında kişiyi tam kusurlu yapar
3)Boşanma davasını iki tarafta açabilir ancak, malı kardeşine devretme ile alakalı davayı kişi kendi açacak ve aslında satış olmadığını falanca gerekçeyle kardeşine satış gösterdiğini resmi belgelerin aksine ispata uğraşacak
4)Bunu en iyi bir avukatla organize edersiniz.Mallar uçmadan harekete geçmeniz yerinde olur.
Her ne olursa olsun bu süreçte mahkeme, bilirkişi, avukat, taşınmazlar için alma, geri verme, tedbir koyma, geri alma-alamama sürecinde ciddi maddi kayıplara uğranılacağı düşünülebilir.
Cevap: Bosanma Davasına İliskin Mal Kacırma (Hukuksal Destek)
Alıntı:
ForJustice rumuzlu üyeden alıntı
Koca, tüm mal varlıklarını kardesinin üzerine satıs göstererek devrettikten sonra (hatta aynı gün sanırım) hanımına bosanma davası acıyor. Sonrasında bosanma davası hakim tarafından bozuluyor ve dava düsüyor.
Burada koca, yasal olarak devretmiş, yani devrederken kendisine zorlama, baskı, tehdit vs yapılmamış, devir işlemi yapılırken de zaten soruluyor ve karşılıklı anlaşıldığı belirtilerek rıza ile bu işlem yapılıyor, bu durumda ben burada hukuka aykırılık görmüyorum.
Alıntı:
Mal varlıkları su anda erkek tarafının erkek kardesinin üzerinde ve bosanma davası bittigi ve erkek tarafı malları geri almak istedigi icin kardesinden talepte bulunuyor fakat erkek kardesi bunu reddediyor. Yani malları geri vermiyor ve malları kardesine devreden kisi bu duruma öfkeli.
Burada da bir usulsüzlük yok, aralarında malları daha sonra devredeceğim diye bir sözleşme var mı?Yok.O zaman adam neden devretsin ki.Yani mal kaçırılmamış, çalınmamış, el koyulmamış, herşey yasaya uygun.Öfkeli ama bu öfkenin bir anlamı yok, onu devrederken düşünecekti.Bu devirde bu kadar güven fazla.
Alıntı:
Mallarını erkek kardesine veren esin akli dengesi pek de yerinde degil, cevresince ''divane'' seklince de biliniyor.
-Bu durumda bir hastaneden akli saglıgının pek yerinde olmadıgı yönünde rapor alınırsa bir faydası olur mu?
Çevrede nasıl bilindiğinin bir önemi yok, siz her ne kadar rapor alsanız da mahkeme onu Adli Tıp Kurumu'na sevk edecektir.Oradan alınan rapor geçerli olacaktır.
Alıntı:
Veya noter huzurunda erkek tarafı ''mal kacırmak adına malları erkek kardesime devrettim'' diyerek not tutturursa bu mahkemede kullanılabilir mi?
Bunun ispatı size düşer ama ben noterin ''mal kacırmak adına malları erkek kardesime devrettim'' diye bir not tutacağını tasdikleyeceğini düşünmüyorum.
Alıntı:
Davayı hanım mı acmalıdır yoksa cocukları mı?
Bu olaya bence dava açmayın, devir yapan kardeş açar, siz de iddia da bulunup dava açabilirsiniz ama ispat yükümlülüğü sizdedir.Olaya baştan ve tarafsız bakarsak, tamam ortada mal kaçırmak adına muvazalı bir işlem olabilir ama bu işlemde bütün adımlar yasaya uygun olarak atılmış.
Alıntı:
Nasıl bir dava acılması gerekmektedir ve su anda malları üzerinde tutan kisi malları baskasına devredemesin diye tedbir kararı (bosanma davalarında bu terim kullanılıyordu ama her durumda gecerli mi emin degilim) konulabilir mi?
Olayın dava ve mahkeme boyutunu en iyi bu işin profesyonelleri bilir.Bence bir avukattan yardım alın.
Alıntı:
Ayrıca elbette İstanbul ici avukat önerilerinize acıgım.
Avukat öneremiyoruz.Kural olarak yasak.