Cevap: Danimarka vize reddi
İlgili ülke gerekçe bile göstermeksizin vize başvurusunu reddetme hakkına sahiptir. Kaldı ki, size gerekçe göstermişler. Bu konuda hukuki olark yapılabilecek hiçbirşey yok malesef.
Bir ülkenin bir yabancıya vize vermesi tamamen kendi inisiyatifindedir. Vize için bir takım kuralları olsa da bu kurallara uysanız da vize vermeyebileceği gibi kurllara uymasanız da vize verebilir. Şikayet ya da itiraz, olsa olsa ilgili ülkenin hukuk sistemi içinde yapılmalıdır. Türkiye'de başvurabileceğiniz bir merci yok. Belki vize istedğiniz yere itirazda bulunabilirsiniz ama bunun bir işe yarama ihtimali olduğunu sanmam.
15 günlük itiraz süreniz mevcuttur.Danimarka'da bulunma isteğinizin sebebini detaylı şekilde açıklayıp güzel bir dilekçe yazın ve red edilen başvurunuzun tekrar değerlendirilmesini talep edin.Dilekçeye,ihtiyaç duyulması halinde ek evrak sunabileceğinizi de eklemeyi unutmayın.Birçok vize itiraz sürecinden sonra onaylanmıştır.Şansınızı deneyin.
Saygılar.
Vize başvurusunda bulunduğunuz ülkenin size vize vermek gibi bir yükümlülüğü yok. Bununla beraber pasaportunuza işlenen vize reddi adeta bir sabıka kaydı gibi başka ülkelerde de karşınıza çıkacaktır. Bir Schengen ülkesinin red ettiği kişiye muhtemelen diğer Schengen üyeleri de red verecektir. Bununla birlikte vize almak dahi size ülkeye giriş hakkı vermeyebilir, her ülkenin gelen her yabancıyı koşulsuz red etme hakkı saklıdır. Kayıtsız şartsız giriş yapabileceğiniz ülkeler yalnızca vatandaşı olduğunuz ülkelerdir.
Çok teşekkürler cevabınız için. 8 hafta içinde itiraz hakkım bulunduğunu yazmışlar red dilekçelerinde. 11 gün oldu. Ben söylediğiniz gibi 15 gün dolmadan itiraz dilekçemi hazırlıyorum. Ama sanıyorum Danimarka göçmenlik bürosuna ulaşması yine 15 günü aşacaktır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
criville rumuzlu üyeden alıntı
15 günlük itiraz süreniz mevcuttur.Danimarka'da bulunma isteğinizin sebebini detaylı şekilde açıklayıp güzel bir dilekçe yazın ve red edilen başvurunuzun tekrar değerlendirilmesini talep edin.Dilekçeye,ihtiyaç duyulması halinde ek evrak sunabileceğinizi de eklemeyi unutmayın.Birçok vize itiraz sürecinden sonra onaylanmıştır.Şansınızı deneyin.
Saygılar.
Çok teşekkürler cevabınız için. 8 hafta içinde itiraz hakkım bulunduğunu yazmışlar red dilekçelerinde. 11 gün oldu. Ben söylediğiniz gibi 15 gün dolmadan itiraz dilekçemi hazırlıyorum. Ama sanıyorum Danimarka göçmenlik bürosuna ulaşması yine 15 günü aşacaktır.
Alıntı:
maliy rumuzlu üyeden alıntı
konuyla ilgili globalvize diye bi aracı şirket var onlara ulaşırsanız size yardımcı olabileceklerine inanıyorum.
daha detaylı bilgiye
www.globalvize.net/danimarka-vizesi adrsinden ulaşabilirsiniz.
iyi aksamlar
Bunun hiçbir yararı olacağını sanmıyorum. İlgilinin bizzat kendisinin başvurması daima aracı şirket kullanmasından daha iyi sonuçlar verdiğini görmekte ve bilmekteyiz. Kaldı ki, bazı durumlarda aracı şirket vasıtası ile yapılan başvurularda konsolosluk veya büyükelçilik makamları kişinin kendisi ile bizzat görüşmek için mülakata davet edebilmektedirler. Bu da bilinen bir gerçektir. Aracı şirket kullanmanın masraftan başka bir işe yaramayacağı konusunda eminim.
Konudan ayrık olarak bugünlerde Hükümet tarafından yapılan "AB vizeleri kaldırıyor" şeklindeki açıklamalara da şüphe ile yaklaşılması gerekmektedir. Şahsi düşünceme göre vizelerin kaldırılması bir yana, vize verme şartları daha da ağırlaştırılacaktır. Haklıdırlar diyemiyorum ama buna gerekçe olarak da son dönemde yaşanan terör olaylarının etkisi olabileceğini düşünüyorum.