Anayasadan mirasin reddi yle alakali maddeler kaldırılıp vatandaş mağdur edilebilir mi
Printable View
Anayasadan mirasin reddi yle alakali maddeler kaldırılıp vatandaş mağdur edilebilir mi
Medeni kanundan bu maddeler neye göre değişir veya kalkar
TBMM karar almak suretiyle gerekeni yapmaya TAM yetkilidir ama Uluslararası SÖZLEŞMELER GEREĞİNCE DEVLET KAFASINA GÖRE KANUNLARI İPTAL VEYA YENİ KANUN YAPMA HAKKI YOKTUR.
Ne demek sitediğiniz açık değil. Mirasın reddi ne zaman nereden kaldırılmış? Ben böyle bir şey duymadım. Ayrıca Anayasada mirasın reddi ile ilgili doğrudan bir madde olmaz. Bu tür konular alt kanunlarla düzenlenir ki, burada ilgili kanun Türk Medeni Kanunu'dur. Hiçbir kanun, yönetmelik, tüzük, genelge vb. de (mevzuat) Anayasaya aykırı bir hüküm olamaz.
Eğer varsa TBMM tarafından kaldırılabileceği gibi Anayasa Mahkemesi kararı ile de kaldırılabilir. Ancak hatırlatmakta yarar görüyorum, bu Mahkemenin kararları Danıştay kararları gibi geriye işlemez, ileriye işler.
Mirasci yi korumaya yönelik maddeler mesela medeni kanun 605 ve devamı maddeleri ni diyorum anayasadan kaldırisk mirasci yi koruyan madde kalmıyor onun yerine kaldırdılar sonra mirasci yararına düzenleme yapmak gerekmez mi onu diyorum
O dediginiz madde kaldirilmiş falan degil.
Diyelim ki kaldırıldı mirascilar açısından yeni bir kanun getirilmesi gerekir mi çünkü mirasciyi miras birakanin borclarindan koruyan tek kanun maddeleri bunlar medeni kanun 605- 610 arası maddeler onu merak ediyorum
Anladım kadarıyla böyle bir madde kaldırılamaz kaldırılmasi durumunda yakın bir madde konularak mağduriyet gidebilir