Kapı komşusuyla kavga-iftira-hakaret
Arkadaşlar sitemizde her katta 3 daire var ve yan kapı komşum kapsının önünü kendi evi gibi kullanıyor oraya masa koymuş oturuyor çocuğu arkadaşlarını çağırıyor otuyorlar ben her evden çıkışımda yan tarafımda 5-6 kişiyi oturuyor olarak görmek zorunda mıyım kaldı ki burası ortak kullanım alanı sonuçta bunu kendisine dile getirince benim şahsıma ağır hakaretlerde ve ailevi konuda ağır iftiralarda bulundu bu konuda ne yapabilirim bu söylediğim kişi sitede zaten mimlenmiş bir kişi ki olaya şahitler de var bunun yaptığı bu davranış doğru mu kapısının önünü kendi evi gibi kullanmaya hakkı var mı veya diğer şeyler için nasıl bir hukuki yaptırımda bulunulabilir acaba.?
Şimdiden teşekkürler arkadaşlar bu arada ''ev alma komşu al'' lafının bu kadar geçerli olabileceği aklıma gelmezdi.
Edit:Sitedekilerden imza toplanarak bir şeyler yapılabilir mi acaba ben böyle bir kapı komşusuyla yaşamak zorunda mıyım.?
Cevap: Kapı komşusuyla kavga-iftira-hakaret
Fikirlerinizi bekliyorum.
Cevap: Kapı komşusuyla kavga-iftira-hakaret
Hayatta her yapılmaması gereken şeyin hukuki karşılığı yoktur.Gürültülü konuşmak, sert davranışlarla insanları huzursuz etmek, ev kapısının önüne ayakkabı dizmek, çöpü saatinden önce atmak, sizi arayan arkadaşınıza dönmemek vb.Şu anda komşunuz yaptığı şey doğru diyemeyiz.Ancak bir yerlere başvurup kapı önünde oturan komşunuzun zorla içeri tıkılması gibi bir şeyde söz konusu değil.Kapı önünde oturmasından rahatsız olan çokça kişi varsa bu apartman toplantısında söylenebilir veya yönetici tarafından uyarılabilir.
Size hakaret etmesi veya iftirada bulunmasını ispat edebiliyorsanız bununla şikayetçi olabilirsiniz.Onun dışında bir kişi kapısının önünde duruyor(oturuyor diyorsunuz da kaç saat kaç kişiyle durduğu hukukun tespit edebileceği veya bir mahkeme durumunda ölçülüp ''hmm kamera kayıtlarına göre 2 saat durmuşlar/oturmuşlar, fazla olmuş'' denebilecek bir şey değil) diye hukuk sistemimiz harekete geçirebilecek bir mekanizma yok.Bunlar görgü kurallarına göre işlemesi gereken şeyler.
Şu dakikada yapılabilecek size hakaret veya tehditte bulunduysa bundan şikayetçi olunabilir.Ancak dikkat edilmesi gereken şey karşı taraf yanındakilerle 3-5 şahit götürüp sizi de suçlu çıkarabilir.Şu aşamada hukuken çok bir şey yapılamayan sinir bozucu bir noktada olduğunuz söylenebilir.