Cevap: Dedemden kalan miras
1-Son beş yıla ait kirayı isteyebilirsiniz. Ancak bu işlemler avukat aracılığı ile yürütmeniz daha uygun olur.
2-Biraz zor
3-Ön alım hakkı dye bir şey yok. Açık artırmaya çıkar ve çok parayı veren alır.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
1-Son beş yıla ait kirayı isteyebilirsiniz. Ancak bu işlemler avukat aracılığı ile yürütmeniz daha uygun olur.
Müşterek paydaşlar birbirlerinden geriye doğru kullanma bedeli isteyemiyorlar diye biliyorum.
[QUOTE=Şenol Eker;557138]1-Son beş yıla ait kirayı isteyebilirsiniz. Ancak bu işlemler avukat aracılığı ile yürütmeniz daha uygun olur.(başvuru için zaman sınırı 5 yıl o zaman doğru anladım değil mi )
2-Biraz zor (zor mu ? İmkânsız mi ? Bunun için acmam gereken davanın adı var mi ? Cevabı biraz daha açar misiniz ?)
Kiracıyı bile çıkrtmak imkansıza yakın zor iken sahiplerinden birini siz düşünün. "İmkansız" sözünü kullanmak istemediğim için zr dedim. Ayrıca Sayın üye Ceceli'nin dediğine dikkat edin, son beş yıllık değil de ihtardan sonrası için kira isteyebiliyorsunuz sanırım.
Ancak her halukarda durum biraz karışık. Bu yüzden bir şeyler yapmak istiyorsanız, bir avukata ihtiyacınız olacak.
Mirasçılardan biri olan halama karşı 3091 sayılı kanunu uygulatabilir miyim ?