Çocuksuz bir ailenin mal paylaşımı
Merhaba ben 33 yıllık evli emekli hemşireyim.Eşim 3 yıl önce vefat etti.16 yıldır hemşirelikten emekliyim.Çocuğumuz yok.Eşimde inşaat teknisyeniydi.Eşimle ortak aldığımız 1 araba ve 1 evimiz var.Kendime ait 2002 yılında aldığım birde ev var.Zamanında düğünümde takılan altınları bozdurup bankaya koyup birikim yapmıştım para kendi üzerime aitti.Eşimin 8 tane kardeşi var.Eşim vefat edince kardeşleri üzerimde baskı kurmaya başladı malı paylaşalım diye.Bende kardeşlerine tamam paylaşalım ama kendi üzerimde olan yani kendi aldığım eve dokunmayın eşimle ortak aldığım bir araba ve evide 2ye bölelim ben eşlik hakkımı alayım sizde kalanını alın diyorum.Kendi üzerime olan parayıda eşimin vefatından sonra ihtiyaclarımdan dolayı bankadan çekmiştim o parayı çekmem mahkemede bir sorun oluştururmu?Mal paylaşımı nasıl olur?Benım 2002de kendime ait aldığım evide paylaşımlar arasına katabilirlermi?Sonuçta hemşireydim bende çalıştım kendim aldım.Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.Saygılar
Cevap: Çocuksuz bir ailenin mal paylaşımı
Baskı falan ne demek?
Gidilecek, veraset ilamı çıkartılacak ve mal paylaşımı yapılacak.
Sizin üstünüze olanlar sizindir. Eşinizin üstüne olanlar ise paylaşılacak ve nasıl paylaşılacağını kanunlar belirlemiştir. Baskı v.s. ile değişmez bu.