HAGB ve kasten adam yaralama.
Merhabalar sayın hukukçu arkadaşlar.
Konuyu fazla uzatmadan size aktarmak istiyorum.
Bundan yaklaşık 10 gün önce İstanbulda araba ile seyir halindeyken bir tartışma yaşadım.Işıklarda durmak üzere yavaşlamıştım bu sırada amiyane tabirle "yanlayarak/drift yaparak" bir araç yanaştı yanıma bende camı açıp "yavaş olsana ulan hayvan" dedim.Karşı taraf "ne dedin sen!?" diyerek hışımla araçtan indi bende "çek sağ çek ileriye al" dedim.Ardından şahıs önde ben arkada araçları kenara çektik.Bağırarak "ne diyosun ulan sen" diyerek araca doğru yürüdü ve ön camımda bulunan TBMM MV.Kartını gördü ve "sen adam değilsin bu karta mı güveniyorsun gücün bu mu senin bekle" dedi ardından aracından copa benzettiğim bir nesne aldı ve hızlıca aracıma koştu.Bende o sırada başkası adına taşıma ruhsatlı silahı çektim ve şahsa doğrulttum şahıs beni tahrik ederek "adamsan sıkarsın" dedi.Bende iki el bel altına doğru ateş ettim.Mermilerden birisi asfalta dişeri şahsın kaval kemiğine geldi ve şahıs yere düştü.Ardından aracıma binip mahalden uzaklaştım.Olaydan sonra polis arkadaşlar konutuma gelerek karakola gitmemiz gerektiğini suç işlediğimi söylediler.Ehliyetinizi kimliğinizi alıp gelin dediler ekip otosuna binip karakola gittik şahıs şikayetçi olmuştu benden doğal olarak.Şimdi benim burada sormak istediğim şudur sayın arkadaşlar;
Ehliyetim yok ehliyetsiz araç kullanıyordum.2012 yılında 18 yaş altı iken suça karışmıştım.İki ayrı dava açıldı.Mahkeme birinde HAGB kararı verdi diğerinde ise adli para cezası verdi.Hala bu cezayı ödemekteyiz.Kullandığım silah başkası adına ruhsatlıydı.Şahısta ateşli silah yoktu.
Şuan 18 yaş üstündeyim.
Bütün bunları göz önünde bulundurarak sizce mahkeme hakkımda ne karar verir.İnfazım yanmış olur mu eğer yanmış ise cezam ne olur?
Şimdiden değerli vaktiniz ve cevaplarınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.
Cevap: HAGB ve kasten adam yaralama.
Alıntı:
uggurcbey rumuzlu üyeden alıntı
ön camımda bulunan TBMM MV.Kartını gördü
Milletvekili misiniz? Ya da araç bir milletvekiline mi ait?
5237 sayılı TCK madde 86 Kasten Yaralama
MADDE 86 – (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(Ek 2. fıkra: 5328 – 31.3.2005 / m.4) (2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. (*)
_____
(*) Madde 86 ya, 31.3.2005 tarih ve 25772 sayılı Mükerrer R.G.’de yayımlanan, 31.3.2005 tarih ve 5328 sayılı Kanunun 4. maddesi hükmü gereğince, yukarıdaki fıkra 2. fıkra olarak eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
_____
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silahla,
İşlenmesi halinde, (Değişik ibare: 5328 – 31.3.2005 / m.4) “şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.”
TCK:Madde 29 - (1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
ilk ifadenizde öncellikle barodan avukat talep ediniz.
devamında şikayet eden tarafın tarafımı ................. diyerek HAKSIZ hukuksuz tahrik ettiğinizi beyan ediniz.
KASTEN YANİ BİLEREK İŞLEDİĞİ İÇİN HGK KARARI UYGULANIR YANİ İNFAZ EDİLİR :(
20 satırlık yazıda 20 tane çelişki var. Bence bu olay tamamen gerçek dışı bir senaryo o nedenle cevap yazmaya gerek yok.
Merhaba Şenol Bey
Milletvekili değilim araç bir milletvekiline ait.Ben sayın milletvekilinin kan bağı ile oluşmuş akrabasıyım.
- - - Updated - - -
Sayın Hakkarili Arzuhalci
Olay ne eksik ne fazla tamamıyla yukarıda anlattığım gibidir.Hukuk ile alakalı böyle bir platformda yargısız infaz yapmak ne denli doğrudur?
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
5237 sayılı TCK madde 86 Kasten Yaralama
MADDE 86 – (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(Ek 2. fıkra: 5328 – 31.3.2005 / m.4) (2) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur. (*)
_____
(*) Madde 86 ya, 31.3.2005 tarih ve 25772 sayılı Mükerrer R.G.’de yayımlanan, 31.3.2005 tarih ve 5328 sayılı Kanunun 4. maddesi hükmü gereğince, yukarıdaki fıkra 2. fıkra olarak eklenmiş ve diğer fıkra numaraları buna göre teselsül ettirilmiştir.
_____
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silahla,
İşlenmesi halinde, (Değişik ibare: 5328 – 31.3.2005 / m.4) “şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır.”
TCK:Madde 29 - (1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hâllerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
ilk ifadenizde öncellikle barodan avukat talep ediniz.
devamında şikayet eden tarafın tarafımı ................. diyerek HAKSIZ hukuksuz tahrik ettiğinizi beyan ediniz.
KASTEN YANİ BİLEREK İŞLEDİĞİ İÇİN HGK KARARI UYGULANIR YANİ İNFAZ EDİLİR :(
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Aklıma takılan husus şudur ben hagb kararı ve hapis cezasından çevrilen para cezası verildiğinde 18 yaşın altındaydım.Ayriyeten sadece kasten adam yaralama nedeniyle mi dava açılacak yoksa ehliyetsiz araç kullanmak ruhsatsız silah kullanmak hakaret vs gibi suçlardan da dava açılacak mı?
Çok teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.