Müşteki konumundayım davaya gitmesem olur mu ?
Merhaba . Üzerime açılan benden onaysız açılan digiturk için savcılığa başvurdum suçlu bulundu. Davaya müşteki olarak gelmem gerektiği söylendi. Fakat gittiğim yer güvenliğim açısından uygun olmayabilir.Davaya katılmazsam herhangi bir durum olur mu ?
Cevap: Müşteki konumundayım davaya gitmesem olur mu ?
Evet olur. En azından duruşmaya gidip ifade vermek zorundasınız.
Ancak dilerseniz sonra davadan çekilirsiniz. Bunun için dava başladığında hakime "katılan sıfatı ile davaya katılmak istemiyorum" demeniz yeterlidir. Dava kamu davası olarak devam eder. Sizinle bir ilgisi de kalmaz.
Güvenlik nedeni ile çekincenizi daha net ifade ederseniz bazı yollar önerebilirim.
bulunduğumuz bölgede silahlı yaralanma oldukça fazla şikayet ettiğimiz kişiyide tanımadığımız için şüphe duyuyoruz. Verdiğiniz bilgi içinde teşekkür ederim bu arada
Buna yapacak pek birşey yok. Ama adliyede bir saldırıya uğrayacağınızı düşünmüyorum. Aynı risk sonra da geçerli değil mi? Ya daha sonra bir saldırı yaparsa? Bence bu kadar çekinecek birşey yok. Yanınızda mutlaka birileri ile gidin duruşmaya o zaman. Hergün adliyelere birçok sanık, tanık, davalı, davacı, avukat, hakim, savcı, polis vb gitmekte ama seyrek olarak olaylar çıkıyor tabi.
Hakim sizi dinlemek zorundadır. Gitmezseniz ilk duruşmada ikametinizin bağlı bulunduğu kolluk kuvvetine müzekkere yazarak duruşmada hazır bulunmanızın sağlanmasını ihtar edecektir. Evinize polis, jandarma gelerek bunu size bildirir, şu tarih ve saatte şu mahkemede olacaksınız der. Gitmemekte ısrar ederseniz zorla getirme, derdest etme gibi kararlar çıkar.