Merhaba,
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Ve eğer maruzatı yanlış yerde icra ediyorsam şimdiden özürlerimi iletirim sayın forum sakinleri.
Annemin vefatıyla birlikte tapusu kendi üzerine olan ev benimde içinde olduğum 6 kardeşe kaldı. Küçük kardeşim zamanla diğer 4 kardeşin haklarını kimisine ödeme yaparak kimisine duygusal baskı ile aldı ( bahsettiğim bu alımları noter aracılığıyla yaptığını biliyorum. ) Ben kendi hakkımı satmak yada vermek istemedim. Aradan 5 yıl geçti ve bu sürede o eve bir kiracı getirdi benim herhangi bir rızam yada imzam olmadan sözleme düzenledi ve 5 senedir kirasını alıyor bana da hiçbir şey vermiyor. Geçtiğimiz günlerde kardeşimle yaşadığımız sorunlar sebebiyle evi satmak istedim buna da herhangi bir şekilde yanaşmadı. Bunun üzerine bende hakkımı aramak adına tapudan tapu örneğini aldım ve orada ki memur bayan bu evin sadece 2 kişi üzerine ' tam hisseli olduğunu ' ve herhangi bir satış da yarı yarıya dağıtım olacağını söyledi. Ben diğer kardeşlerden haklarını aldığını söyledim memur hanım a fakat kendisi ısrarla bu evin sadece 2 kişiye ait olduğunu ve satış yapılırsa eşit pay edeceğini iddia etti.
Bu konu da ne yapmam gerekir ? ve eğer gerçekten bir satış olur ise eşit bir şekilde pay edilebilir mi ?
Değerli vaktinizi aldığım için üzgünüm. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Önemli Not: Kardeşim kanada da bulunuyor yılın sadece 1-2 haftası Türkiye ye geliyor. Dava süreci oluşursa kardeşimin yurtdışında bulunuşu durumu nasıl etkiler. ( Türkiye de ikameti yok )