İşe geri dönüş davası hk.
Merhaba,
Ben özel bir bankada 2.5 yıl çalıştım. Telefon şubesinde gece gündüz demeden çalıştım. Sonra banka içinde insan kaynakları anlamsızca uyarı yolladılar. öncesinde ise bankadan çok ödüller aldım basına kadar tanıttılar (gazetelere) kadar. Genel müdürden ödüller aldım. Sonrasında işte işler aksi gitti. Anlamsız uyarılar itiraz etmeme rağmen. Sonrasında 6 aylık süre içinde 3 uyarı daha geldi. Aynı konulardan diye iş aktim fesh edilsin diye ben yine kabul etmedim. Baktılar baş edemediler biz sana tazminat verelim birbirimizi üzmeyelim dediler. bende işsizlik maaşı, ihbar, kıdem ne varsa aldım ve anlaşmalı işten çıktım. Ben şimdi bunlara işe geri dönüş davası açmak istiyorum. çünkü çok haksız işler oldu. Benim başıma gelen yazılı uyarılar başkasına sözlü uyarı oldu. Bende tüm toplantıların ses kayıtlarına kadar var. Ekran görüntülerine kadar var. Bunun için ne yapmam lazım kazanabilir miyim ?
Cevap: İşe geri dönüş davası hk.
Anlaşma ne şekilde oldu, yazılı bir sözleşme mi var ?
Anlaşmada yazan şu sadece İş sözleşmeniz 4857 sayılı iş kanunu'nun 17. maddesine göre tüm yasal haklarınız ödenmek suretiyle fesh edilmiştir.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşma ne şekilde oldu, yazılı bir sözleşme mi var ?
Anlaşmada yazan şu sadece İş sözleşmeniz 4857 sayılı iş kanunu'nun 17. maddesine göre tüm yasal haklarınız ödenmek suretiyle fesh edilmiştir.
dava açabilirmiyim yada işe geri mi dönerim açarsam birçok ödül vs verdiler kanıtları herşey var ? çok büyük haksızlık oldu arkadaşlarım bile şok oldular. Kimse inanmadı çıktığıma işten ?
Sözleşmenizin feshinden itibaren 30 gün içinde iade davası açabilirsiniz.
Açtığınız davayı kazandığınızda, ödenmiş olan ihbar tazminatı-kıdem tazminatını geri talep edeceklerdir muhtemelen, üstüne zaten psikolojik olarak sizi oldukça yıpratmakta olan çalışma ortamına kendi isteğinizle dönüp bana ettiğiniz eziyet az geldi bana daha fazla eziyet edip psikolojimi daha da bozabilirsiniz demiş olacaksınız üstü kapalı olarak.
Yeni tur yeni eziyetler sonucunda sözleşmenizi haklı sebeple feshettiğinizde de zaten almış olduğunuz kıdem tazminatı yanında ihbar tazminatı hakkınız olanın üzerinde kalmış olacağından , belki de fark ödemek zorunda kalacaksınız.
Neden???
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenizin feshinden itibaren 30 gün içinde iade davası açabilirsiniz.
Açtığınız davayı kazandığınızda, ödenmiş olan ihbar tazminatı-kıdem tazminatını geri talep edeceklerdir muhtemelen, üstüne zaten psikolojik olarak sizi oldukça yıpratmakta olan çalışma ortamına kendi isteğinizle dönüp bana ettiğiniz eziyet az geldi bana daha fazla eziyet edip psikolojimi daha da bozabilirsiniz demiş olacaksınız üstü kapalı olarak.
Yeni tur yeni eziyetler sonucunda sözleşmenizi haklı sebeple feshettiğinizde de zaten almış olduğunuz kıdem tazminatı yanında ihbar tazminatı hakkınız olanın üzerinde kalmış olacağından , belki de fark ödemek zorunda kalacaksınız.
Neden???
Anladım tşk ederim bilmiyordum sordum 8 brüt maaş daha alma hakkım var diye biliyordum ondan sordum. Bankadan tamamen nefret ettim onların sayesinde anti deprasan ilaçları alıyorum. Geceleri aşırı kabus görüyorum. Yöneticim lise mezunu ben ise 2 üniversite bitirmiş SPK ve BDDK sertifikaları olan biriyim. 1 haftadır işsizim ve yaşım 29 ne yapacağımı bilmiyorum çok karışık duygular içindeyim
mobing ile ilgili dava açsam ne olur ? elimde çok kanıt var
Alıntı:
dseam13 rumuzlu üyeden alıntı
Mobing yapıldığını çok sağlam kanıtlarla ispatlamak lazım...
şöyle belirteyim elimde ses kayıtları ve ekran görüntüleri var.