Kurye şirketine dava acma
Arkadaşlar merhaba yaklasik 20 gun once kredi karti basvurusu yaptim ve 1 hafta once aradim kurye sirketini bana kartiniz bankada istersenuz gidip teslim alabilirsiniz dediler birgün sonra tekrar aradım ayni seyi tekrar söylediler 3 gun sonra is yerinden oglen molamda izin alip tekrar aradim almaya gidicem kartim hala subede dimi dedim evet dediler bankaya gittim kart yok gelmedi dediler cikinca kuryeyi aradim.bana kartiniz cekmece kurye sirketinde bankada değil dediler sikayet talebi biraktim musteri temsilcisi sikayetimi gerekli yere ilettigini bugün icerisinde size geri dönüş yapılıp bilgilendiriliceksiniz dedi hickimse aramadi diger gun bidaha aradim musteri temsilcisi tekrar şikayet olusturdu kartiniz yarin kuryeye cikicak ve size gelicek dedi onlara söylediğim sey kartim bana yarin kesin olarak gelicekmi dedim evet diyip kesin bilgi verdiler bende borclarim olan kisileri ona göre bilgilendirdim ve dedim ki bu konuşmalar kayit altinda eger kartim yarin bana ulasmassa sizi mahkemeye vericem oda yarin kart sizde dedi kapattim bugün bidaha aradim sabah 12 gibi tekrar ayni konusmalaru duydum sikayet olusturdu bugün sizi 6dan önce ariyip bilgilendircekler dedi saat 6.30 oldu ariyan soran yok cocuk oyuncağına çevirdiler ben bu sirketi dava edebilirmiyim biri bana yardımcı olsun
Cevap: Kurye şirketine dava acma
Kurye şirketi ile sizin aranızda bir ilişki yok, bu yüzden bankayı dava etmelisiniz. Ancak onun da size şu kadar günde teslim edeceğiz diye bir taahhüdü yoktur sanırım.
Dolayısı ile ne için dava edebileceğiniz konusunda bir fikrim yok. Sizin düşünceniz nedir?
Dava edecegim diye başlayan surecler avukat ucretlerini magkeme masraflarini duyunca biten heyecanlardir. Bankanın size karti belirli bir surede teslim etme yukumlulugu yok isterse hic teslim etmez, kartin mülkiyeti bankaya aittir. Karti teslim alamadiginiz ve bu nedenle borcunuzu odeyemediginiz bankayi pek ilgilendirmez.
Alıntı:
ali3435 rumuzlu üyeden alıntı
Dava edecegim diye başlayan surecler avukat ucretlerini magkeme masraflarini duyunca biten heyecanlardir. Bankanın size karti belirli bir surede teslim etme yukumlulugu yok isterse hic teslim etmez, kartin mülkiyeti bankaya aittir. Karti teslim alamadiginiz ve bu nedenle borcunuzu odeyemediginiz bankayi pek ilgilendirmez.
Sn. Üye yerinde bir yorum yapmış.Bundan dava açmayı düşünmek için hukuk sistemimiz hakkında hiç bir bilgiye ve tecrübeye sahip olmamak gerekir.Şu an açabileceğiniz ceza(zaten onu savcı açar), hukuk veya tazminat davası gözükmüyor.