Marketten alınan ürünün değiştirilmesinde kredi kartı slibi talebi
Herkese iyi akşamlar...
Bir marketten ihtiyacım olan yeniden şarj edilebilir "kalem pil (AA)" yerine sehven (nasıl oldu anlamadım :) ) "ince (AAA) kalem pil" aldım.
İki gün sonra giderek aldığım gibi (orjinal ambalajında hasar görmemiş olarak) ürünü KASA FİŞİ ni ibraz ederek geri verip yerine kalem pil almak istediğimi
söyledim. Ancak kredi kartı slibine ihtiyaçları olduğunu o olmadan değişim yapamayacaklarını söylediler. Bende slibi atmış olduğum için hak iddiasında
bulunamadan çıktım :)
Bu durumda ;
1. Bu ürün için değişim isteme hakkım var mı? Var ise kaç gün içinde?
2. Kredi kartı slibi ibrazı zorunluluk mu?
başka eklemek istedikleriniz var ise onları da yazabilirsiniz.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Cevap: Marketten alınan ürünün değiştirilmesinde kredi kartı slibi talebi
Aslına bakacak olursanız yasal olarak (6502 sayılı Kanun çerçevesinde) marketin ürünü iade alması ya da değiştirmesi zorunluluğu bulunmamaktadır.
Buna rağmen size kolaylık göstermeye çalışmışlar.
Ancak ürün ayıplı ürün olsaydı o zaman ürünün satış fişi veya faturası yeterlidir, kart slibine gerek yoktur derdim.
Alıntı:
sneffer rumuzlu üyeden alıntı
Herkese iyi akşamlar...
Bir marketten ihtiyacım olan yeniden şarj edilebilir "kalem pil (AA)" yerine sehven (nasıl oldu anlamadım :) ) "ince (AAA) kalem pil" aldım.
İki gün sonra giderek aldığım gibi (orjinal ambalajında hasar görmemiş olarak) ürünü KASA FİŞİ ni ibraz ederek geri verip yerine kalem pil almak istediğimi
söyledim. Ancak kredi kartı slibine ihtiyaçları olduğunu o olmadan değişim yapamayacaklarını söylediler. Bende slibi atmış olduğum için hak iddiasında
bulunamadan çıktım :)
Bu durumda ;
1. Bu ürün için değişim isteme hakkım var mı? Var ise kaç gün içinde?
2. Kredi kartı slibi ibrazı zorunluluk mu?
başka eklemek istedikleriniz var ise onları da yazabilirsiniz.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim.
Slip olmadan işlem numarasını vs. bulamaz. Çünkü parayı kredi kartına iade edecek.
Fiş ve ürün ile birlikte gidip, iade ettiğinizden daha pahalı bir şey alırsanız (çay kahve şeker deterjan tuvalet kağıdı vs.) aradaki farkı ödeyerek halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Bu şekilde bir teklif edin slibi bulamıyorsanız.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Anlaşılan kalem pilleri kullanabilecek bir cihaz almam gerekecek :)
iyi akşamlar
Evde hiç uzaktan kumanda da mı yok?:) Kumandaların pek çoğu AAA (LR3) dediğimiz bu tür pilleri kullanırlar.
Ancak şarjlı piller kumanda için pek tavsiye edilmiyor. Genellikle çok amper çeken ve bu nedenle çabuk boşalmasını ve yeniden doldurulmasını gerektiren cihazlar için tavsiye ediyor uzmanlar.
Tam yazacaktım ki siz de yazmışsınız. Şarjlı piller masa üstünde bile dursa birkaç günde boşalırlar. Bu yüzden normal pilin haftalarca aylarca dayandığı cihazlarda kullanmak mantıklı olmaz.
:)
Şenol ve Arzuhalci beyler bana bir şeyler almaya niyetli... Ancak daha yeni dolandırıldım önce onu çözmem lazım iyi akşamlar sizlere.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Tam yazacaktım ki siz de yazmışsınız. Şarjlı piller masa üstünde bile dursa birkaç günde boşalırlar. Bu yüzden normal pilin haftalarca aylarca dayandığı cihazlarda kullanmak mantıklı olmaz.
Şenol Bey,
Reklama girerse lütfen mesajı kaldırınız. "Panasonic eVolta" kullanıyorum. Şarjdan sonra hiç kullanılmadığı zaman ilk bir yıl içerisinde içindeki amperin sadece %10 u kendi kendine boşalıyor. Mükemmel bir ürün. 4 lü blisteri piyasada 30, 35 TL olması lazım. Eminönü Tahtakale'den yarı fiyatına almak mümkün. Japonlar şarjlı pillerin en büyük handikapı olan self-discharging sorununu çözmüşler.
- - - Updated - - -
Alıntı:
sneffer rumuzlu üyeden alıntı
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Anlaşılan kalem pilleri kullanabilecek bir cihaz almam gerekecek :)
iyi akşamlar
Bir nal buldunuz, geriye üç nal ile bir at satın almak kaldı:)
Buyurun size bir kolaylık daha:
Piyasada AAA to AA converter-adaptor denilen boş pil kasaları satılmakta. Bu boş pil kasası AA büyüklüğünde. Siz AAA pilinizi bunun içerisine oturtuyorsunuz ve alın size AA pil:)
Bu ay bayram nedeniyle masraflarım biraz fazla olduğundan size AAA pilleri kullanabileceğiniz bir cihaz hediye edemeyeceğim.:) Kusuruma bakmayın:)