kıdem tazminatı ve fazla Çalışma ücreti
Merhaba
6 yıl 8 aylık eski iş yerimden çalışmışlığım var kendim fazla mesai ücretim ödenmediği için işten ayrıldım kendi isteğim ile dava açtım 2 Şahit , iş yeri kart basma puantaj durumu tüm yukarıda anlattığım durumlar kanıtlanarak Kıdem Tazminatı ve fazla çalışma ücretim bilir kişi raporuylada hesaplanarak gönderilip bunları hakkım olduğu karar verilerek dava lehimize bitti kazandık. Benim bundan sonra sizlerden Öğrenmek istediğim bir kaç sorum var aşağıda belirttiğim gibi bana bu sorularımı yanıtlarsanız çok sevinir ve şimdiden teşekkür ederim.
1- Kıdem Tazminatı ve fazla çalışma ücreti dava bittikten sonra kaç iş günü içinde ödemeli karşı taraf eğer bu süre zarfında ödeme yapmazsa neyapmamız gerekir
2-Davayı kaybeden karşı taraf ücreti taksitlendirme durumu varmıdır
3-Yargıtay'a temiz ederse bizim bu ücreti yinede dosya temizde OLMASINA rağmen parayı nasıl tahsil ederiz benim için en önemli olan cevabınız aslında bu
4-Dava için harçamış olduğum harçlar ve benzeri masrafları karşı taraftan nasıl tahsil ederim bu masraflar karara bağlanan ücret ile mi artı olarak ödemesi alınır karşı taraftan
5- Karar bağlanan alacak benim hesabımamı yoksa avukatın hesabınamı yatırılmaktadır.
Cevap: kıdem tazminatı ve fazla Çalışma ücreti
Karar kesinleştikten sonra ancak paranızı isteyebilirsniz. Temyize giderse karar kesinleşmemiş olur, temyiz sürecinin bitmesini beklersiniz.
Sorularınıza gelirsek:
1-Gün bilmiyorum, ancak makul bir süre içinde ödenmezse icra yoluna başvuracaktır avukatınız.
2-Siz kabul ederseniz olabilir. İcra yolu ile alacak olursanız, dört taksit imkanı oluyor sanıyorum.
3-Alamazsınız
4-Bunlar da hesaba dahil edilecek.
5-Avukatınıza öder, avukatınız size verir. Ama isterseniz avukat yerine siz kendiniz takip edip alabilirsiniz tabii.
Cevap: kıdem tazminatı ve fazla Çalışma ücreti
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum Şenol Bey
iyi çalışmalar.