19 maaş kesimi cezasına itirazın idare mahkemesince red edilmesi
Konu özetle şöyle; 19 farklı şahıs adına 3 farklı personelin bilgisayar şifreleri kullanılarak sahte belge tanzim edilmesi ile ilgili bir iddia üzerine "Bilgisayar programlarını hukuka aykırı olarak ele geçirerek değiştirmek" suçunu 19 kez işlediğinden 19 kez brüt aylığından 1/4 oranında maaş kesimi uygulanması kararı verildi. Ve bunların hepsi tek bir soruşturma kararında çıktı. Yani 19 ayrı soruşturma yapılmadı.
Bende İdare mahkemesine bu karara karşı itiraz müracaatı yaptım. Ancak (8.Madde kapsamında) "19 defa ayrı ayrı her maaş kesimi için dava açılması gerektiği yönünde" karar verilerek itirazım red edildi.
Biz bir disiplin soruşturması sonucu çıkan karara (kararın geneline) itiraz ediyoruz, 19 defa ayrı ayrı maaş kesimi cezasına değil.
* Acaba bu gerçekten böyle midir?
* İtiraz merci var mıdır?
* Nasıl bir yol izleye bilirim?
Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Cevap: 19 maaş kesimi cezasına itirazın idare mahkemesince red edilmesi
Öncelikle sizin davanız değil dilekçeniç reddedilmiştir. Davanın reddedilmesi ile dilekçenin reddedilmesi konuları birbirinden çok farklıdır.
Kural olarak her idari işlem aleyhine ayrı ayrı dava açılır. Ancak, aralarında maddi veya hukuki yönden bağlılık bulunan işlemlere karşı bir dilekçe ile de dava açılabilir.
DOSYAYI GÖRMEDEN SİZİN İFADENİZDEN YOLA ÇIKARAK AÇIKLIYORUM;
Burada soruşturma tek, verilen ceza da tek olduğuna ve olaylar arasında maddi ve hukuki yönden bağlılık olduğuna göre idare mahkemesinin neden 19 ayrı dava açılması gerektiği görüşü ile dilekçenizi reddettiğini anlayabilmiş değilim.
Diğer taraftan bu, işin idari ceza boyutu. Tabi bir de adli ceza boyutu var. Ceza mahkemesinden alacağınız ceza memuriyetinizi bitirebilecek bir nitelikte olduğundan idari yönden aldığınız cezanın hiçbir önemi kalmayabilir.
Cevap: 19 maaş kesimi cezasına itirazın idare mahkemesince red edilmesi
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle sizin davanız değil dilekçeniç reddedilmiştir. Davanın reddedilmesi ile dilekçenin reddedilmesi konuları birbirinden çok farklıdır.
Kural olarak her idari işlem aleyhine ayrı ayrı dava açılır. Ancak, aralarında maddi veya hukuki yönden bağlılık bulunan işlemlere karşı bir dilekçe ile de dava açılabilir.
DOSYAYI GÖRMEDEN SİZİN İFADENİZDEN YOLA ÇIKARAK AÇIKLIYORUM;
Burada soruşturma tek, verilen ceza da tek olduğuna ve olaylar arasında maddi ve hukuki yönden bağlılık olduğuna göre idare mahkemesinin neden 19 ayrı dava açılması gerektiği görüşü ile dilekçenizi reddettiğini anlayabilmiş değilim.
Diğer taraftan bu, işin idari ceza boyutu. Tabi bir de adli ceza boyutu var. Ceza mahkemesinden alacağınız ceza memuriyetinizi bitirebilecek bir nitelikte olduğundan idari yönden aldığınız cezanın hiçbir önemi kalmayabilir.
Hakkarili Arzuhalci bilgileriniz için teşekkürler. Bizde buna bir anlam veremedik ve hakim ile görüştük, durumu izah ettik ancak "heyet bu yönde bir karar vermiş" deyip kestirip attı.
Ayrıca ben dava değil "itirazım red edildi" demiştim.