Anneme yatan nafakayı kendi üzerime almak istiyorum
19 yaşındayım, velayetim annemin üzerinde ve babama 2009 da dava açmış nafaka almak için. O zamandan beri benim adıma her ay 150tl alıyor, annemle görüşmüyoruz. 18 imi geçtiğimden beri bana nafakayı vermiyor, 18i geçtiğin için yatmıyor diye yalan söylüyor ama babamın e-devlet sistemine baktığımız zaman her ay kesildiğini görüyoruz. Bundan sonra nafakanın kendi üzerime yatmasını nasıl talep edebilirim? Ayrıca 18 yaşıma girdiğimden beri yatan nafakayı annem üzerinden geri talep etme gibi bir hakkım var mı?
Cevap: Anneme yatan nafakayı kendi üzerime almak istiyorum
18 yaşınızı doldurduğunuzda sizin için ödenen nafaka kesilir.
Eğer eğitiminiz devam ediyorsa, tekrar dava açarak nafaka talep edebilirsiniz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
18 yaşınızı doldurduğunuzda sizin için ödenen nafaka kesilir.
Eğer eğitiminiz devam ediyorsa, tekrar dava açarak nafaka talep edebilirsiniz.
Eğitimim devam ediyor ve nafaka da kesilmemiş yatmaya devam ediyor. Fakat benim hesabıma değil annemin hesabına yatıyor. Ben kendi üzerime yatmasını istiyorum
Anneniz hesabına yatan paranın alacaklısı anneniz. Babanıza ve annenize ayrı ayrı yardım nafakası davası açacaksınız.
E- devlettin kesinti neresinde nasıl görünüyor?
Ergin olduğunuzda iştirak nafakası kesilir, ayrıca dava açıp eğitim süresi için nafaka talep edebilirsiniz.
Bence devam ediyor dediğiniz nafakada başka bir durum vardır. Emin olup öyle değerlendirin derim.
Aile mahkemesinde dava açarak nafakanın kendi adınıza ödenmesini talep edebilirsiniz.
Benim için 150 kardeşim için 150 ve annem için 100 tl her ay gönderiliyor. Davada bu şekilde belirtilmiş. 2009 da da her ay 400tl kesiliyor ve bu ayda da. Yani hiçbir değişme olmamış.
Alıntı:
holypanda rumuzlu üyeden alıntı
Benim için 150 kardeşim için 150 ve annem için 100 tl her ay gönderiliyor. Davada bu şekilde belirtilmiş. 2009 da da her ay 400tl kesiliyor ve bu ayda da. Yani hiçbir değişme olmamış.
Yanlışlık olabilir. Ama bu yanlışlığın size bir faydası olmayacak. Babanız icra müdürlüğüne gidip itiraz etsin. Babanız ile diyaloğunuz var ise dava açmadanda size yardım edecek ise dava açmanıza gerek yok. Keza anneniz içinde öyle