İşten Çıkma ve Kira Sözleşmesi
Merhaba Hukuki.net üyeleri, sizlere bir sorum olacak ve yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
Başlıktan da anlaşıldığı gibi bir ev kiraladım, kontratın süresi 12 ay. Çalıştığım şirketteki işimi bırakmayı düşünüyorum ve başka şehire gideceğim (Bu şehire iş için geldim sadece). İşi bıraktığım takdirde kira sözleşmesini süresi dolmadan feshetmek istiyorum. Bu mümkün müdür? İşi bırakma sebebim memnuniyetsizlik, anlaşmazlık gibi sebepler.
Bu konuda biraz acil de olsa cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Cevap: İşten Çıkma ve Kira Sözleşmesi
Ev sahibine söyleyin, yeni bir kiracı bulunana kadar -ki çok uzun süreceğini sanmıyorum- kiraları ödemeniz gerekebilir.
İşte sıkıntım da o taraftan dolayı. İşten çıkıp direkt herhangi bir işe girmiyorum, sınavlara hazırlanacağım. Bu süre içerisinde gelirim olmayacağı için ödeme yapmam mümkün olmuyor. Bu kira sözleşmelerinde mahkemelik durum olursam eğer, bu işten çıkma durumum geçerli bir sebep diye biliyordum ama emin olamadığım için size sorayım dedim. Çünkü kirayı ödeyebileceğim bir gelirim yok.
İşten çıkmanızda ev sahibinizin bir etkisi olmadığından,
işten çıkmış olmanız , ev sahibinizle aranızda düzenlediğiniz kira sözleşmesini geçersiz kılmaz. O nedenle, ev sahibiniz sözleşmenizin bitim tarihinden önce ayrılmanız durumunda boşta geçen süreye ait kira bedelini dava yoluyla alabilir.
Ev sahibinizle görüşüp anlaşmanız dışında bir yol ne yazık ki yok.
Anladım, yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
En kısa zamanda durumu ev sahibne söyleyin. Belki siz işten çıkana kadar kiracı bulunur. Ne kadar geç kalırsanız o kadar kötü.
Alıntı:
RfhAcr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Hukuki.net üyeleri, sizlere bir sorum olacak ve yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
Başlıktan da anlaşıldığı gibi bir ev kiraladım, kontratın süresi 12 ay. Çalıştığım şirketteki işimi bırakmayı düşünüyorum ve başka şehire gideceğim (Bu şehire iş için geldim sadece). İşi bıraktığım takdirde kira sözleşmesini süresi dolmadan feshetmek istiyorum. Bu mümkün müdür? İşi bırakma sebebim memnuniyetsizlik, anlaşmazlık gibi sebepler.
Bu konuda biraz acil de olsa cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden hepinize teşekkür ederim.
KİRACI SIFATIYLA söz konusu kira sözleşmesini iptal etme hakkınız var. Ama evi kiralamada geçen süredeki kira bedellerini siz ev sahibine tazminat olarak talep edilmesi durumunda ödemekle mecbursunuz.
Hukuk sizce haklının hakkını vermek midir yoksa insanların iyi niyetlerini, bilgisizliklerini, kanunlardaki belirgin olmayan noktaları kullanarak haklının hakkını gasp etmek pahasına şahsi menfaat sağlamak mıdır?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Hukuk sizce haklının hakkını vermek midir yoksa insanların iyi niyetlerini, bilgisizliklerini, kanunlardaki belirgin olmayan noktaları kullanarak haklının hakkını gasp etmek pahasına şahsi menfaat sağlamak mıdır?
şenol by biraz abarttım bir-daha böyle cevaplar olmayacak.
- - - Updated - - -
şenol by hukukumuz garabetlerini , bazı düzenlemelerinin hatalı olduğunu vurgulamak amacıyla cevap verdiğimi belirtmek isterim :(
- - - Updated - - -
ÖNERİM ;
Ev sahibi ile oturun samimi bir dile durumu anlatın ve olayı ev sahibi belli gerekçeleri izah ettiğinizden sonra aranızda iki taraflı ibraname düzenlediğinizde/imza ettiğiniz de SÖZ KONUSU TAZMİNATI ödemek zorunda kalmışsınız.
Hatalı çok şey var. Ama bunları kullanmak yerine düzeltilmesi için mücadele vermek daha iyi. Üstelik bunlar hiç kimsenin umurunda bile olmuyor. Mesela ben 444'lü aramalar bir ara konuşma paketlerinden çıkartıldığında çok uğraşmıştım. Sonra öğrendim ki buna karşı çıkan koskoca ülkede sadece yanılmıyorsam 7 kişiymişiz. Kimsenin umurunda olmayınca da düzelmiyor o hatalı düzenlemeler haliyle.