Yapmadıgım Bir Şey İçin Benden Şikayetçi Olmuşlar
Yakın Tanıdıgım Bir Arkadaşa Facebook Üzerinden SAhte Hesap Açmışlar Ve Uygunsuz O Kişinin itibarını Zedeleyecek Paylaşımlar Fotograf vs. Paylaşılmış Şahız Benden Şikayetçi Olmuş Şikayetçi Olma Sebebi İse Benim Bilgisayar Teknik Servisi Olmam Ve İşten Anlamam dan Dolayı Yapan Kişi Ortaya Çıkarsa Benden Şikayetçi Olan Şahız Ceza Yermi Yersede Kaç Yıl Yer?
Cevap: Yapmadıgım Bir Şey İçin Benden Şikayetçi Olmuşlar
Şikayetçi olup sizin yapmış olabileceğinizden şüphelenen şikayetçi ceza almaz.
Peki Benim Yapmadıgım Birşey İçin Zamanımı Boşa Harcamam Göz önünde Bulundurulamazmı?
Alıntı:
metin339 rumuzlu üyeden alıntı
Peki Benim Yapmadıgım Birşey İçin Zamanımı Boşa Harcamam Göz önünde Bulundurulamazmı?
Şikayet anayasal bir haktır. Ancak yargılama sonucunda suçun işlenmediği sabit görüldüğünden beraat ederseniz müştekiye tazminat davası açabilirsiniz. Ancak bildiğim kadarıyla bu tarz davalarda beraat delil yetersizliğinden oluyor.
yapan kişi bulunabilirmi peki ya bulunamassa ve suç üstüme kalırsa
Anladığım kadarıyla konu daha soruşturma aşamasında savcı delil topluyor. Suçu işlediğinize dair delil yoksa dava açılmaz. Bu tarz konularda suçun işlendiği ip araştırılıyor genelde. Bu ip ile bağlantınız yoksa pek bir şey çıkmaz.
Yok Bi Baglantım Yok Ama Yapan Şahız bulunursa Tazminat hakkım dogarmı acaba aklanırsam yani
Alıntı:
metin339 rumuzlu üyeden alıntı
Yok Bi Baglantım Yok Ama Yapan Şahız bulunursa Tazminat hakkım dogarmı acaba aklanırsam yani
Doğar gibi geliyor bana. Dava sonuçlandıktan sonra bir avukata gidin.
Sayın Metin Bey,
Şikayetçinin şikayet etmesinde bir art niyet tespit edilmedikçe cezai ve hukuki sorumluluğu söz konusu değil.
Bu nedenle bir tazminat durumu söz konusu olabilecek durumlar için muhatap devlettir.
Örneğin yargılanıp ceza aldınız ve daha sonra gerçek suçlu ortaya çıktı. Böyle bir durumda uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı devletten talep edebileceksiniz. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi muhatabınız sizi şikayet eden kişi değildir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Metin Bey,
Şikayetçinin şikayet etmesinde bir art niyet tespit edilmedikçe cezai ve hukuki sorumluluğu söz konusu değil.
Bu nedenle bir tazminat durumu söz konusu olabilecek durumlar için muhatap devlettir.
Örneğin yargılanıp ceza aldınız ve daha sonra gerçek suçlu ortaya çıktı. Böyle bir durumda uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararlarınızı devletten talep edebileceksiniz. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi muhatabınız sizi şikayet eden kişi değildir.
Aslında bu tür bir şikayette IP numarası belli olduğundan zanlı da bellidir. Ama bu olayda müşteki doğrudan doğruya soru sahibini suçlamış olmalı ki bir IP tahkikatı yapılmadan soru sahibine ifade için gidilmiş. Bu durumda da müşteki, iftira ile suçlanamıyor mu?