Aidatları ödemeyen Kiracı
Merhaba kiracımın neredeyse 5 yıldır sürekli bir aidat borcu var ben evi alalı daha 4 ay oldu ve eski ev sahibi hiç bir borcu yok diye bana sattı ancak bana satılırken 440tl lik bir borcu varmış ve şuan bu tutar 780tl olmuş her ayda artıyor. Kiracı böyle aidatları ödememeye devam ederse ne yapmalıyım daha kendisiyle bir sözleşme dahi yapamadım ve eski sözlesmede aidat ve olusacak masrafları kiracı öder diye madde var ne yapmalıyım?
Cevap: Aidatları ödemeyen Kiracı
kiracıya ilamsiz icra takibi yapınız.
ödenmeyen borçları muhatap olduğunuz yöneticin düzenliyeceği imzalı evrak alarak saklayınız.
yani borçu kanıtlıyan evrak veya tutanak alınız yöneticiden
- - - Updated - - -
borçlar kanunu göre kira sözleşmesinde yan giderler kiracı ödenecek gibi hüküm varsa sizde bu sözleşme maddesine dayanarak icra takibi yapınız.
merakım soruyorum ;
bu kiracı size kira bedelini ödüyor mu ?
Bağımsız bölümü almadan önceki aidat ve gider avans borçlarından siz sorumlu olmazsınız. Evi aldıktan sonraki borçlardan kat maliki olarak sorumlusunuz. Kiracıda kullanan olarak siz akmadan önceki ve siz aldıktan sonraki aidatlardan ödediği kira bedeli ile sınırlı olarak sizinle beraber sorumludur.
Sözleşmeye göre Kiracıya rücu etme hakkınız var. Apartman yöneticisi ne yapıyor. Kiracı hakkında neden icra işlemi başlatmamış şimdiye kadar?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bağımsız bölümü almadan önceki aidat ve gider avans borçlarından siz sorumlu olmazsınız. Evi aldıktan sonraki borçlardan kat maliki olarak sorumlusunuz. Kiracıda kullanan olarak siz akmadan önceki ve siz aldıktan sonraki aidatlardan ödediği kira bedeli ile sınırlı olarak sizinle beraber sorumludur.
Sözleşmeye göre Kiracıya rücu etme hakkınız var. Apartman yöneticisi ne yapıyor. Kiracı hakkında neden icra işlemi başlatmamış şimdiye kadar?
apartman yönetimi icra takibi neden yapmadı ? haklı ve doğru bir sorudur.
- - - Updated - - -
İKİ YOL ÖNERİYORUM ;
1YOL:
apartman aidat toplam borcunu ödeyiniz, bu borcu kiracı ödemedi diye ev sahibi ödediğini kanıtlıyan tutanak veya ödeme makbuzunda bu ibarenin bulunmasını sağlamak kaydıyla ödeyiniz. Söz konusu borç için kiracıya icra takibi yapınız
VEYA
2YOL:
kat malikleri yönetimin kuruluna noterden ihtar çekmek suretiyle kiracının hakkında yönetimce icra takibi yapılmasını talep ettiğinizi ihtarın bildirin.
TERCİH SİZİNDİR.
Cok sagolun cevaplar icin aidat borcu nedenini yöneticiyi arayarak ögrendim. Aidat borcunun eski ev sahibinin binada yapılan tadilatların masrafını ödemedigi icin oldugunu ögrendim 450tl lik borcu hala ödememis eski ev sahibi ancak bu borcdan ne ben nede kiracı sorumluymus yani sorunum yok sagolun