Kütüğümüz yanlış yerde kaldı. Nasıl değiştirebiliriz.
Merhabalar, Memleketimiz Trabzon fakat tüm aile bireylerinde kütük Van olarak gözüküyor.
Dedem ve babam Trabzon Maçka doğumlu, babam 12 yaşındayken Van'a taşınmışlar ve kütüğü Van'a aldırmışlar.
8 sene kalıp sonra İstanbula gelmişler ve 42 yıldır İstanbul'da yaşamaktayız ben dahil tüm kardeşlerim İstanbul doğumlu.
Memleketimiz Trabzon doğup büyüdüğümüz yer İstanbul ama kütüğümüzde Van yazıyor, bunu değiştirmenin bir yolu var mı?
Anayasa mahkemesi, Avrupa insan hakları mahkemesi hangisi olursa olsun başvuracağım.
Ben kütüğümü değiştirmek değil, gerçek yerine geri aldırmak istiyorum, Van la hiçbir bağımız yok hayatımda da gitmedim tüm akrabalarım ve köyümüz Trabzon da.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap: Kütüğümüz yanlış yerde kaldı. Nasıl değiştirebiliriz.
Kütük değişimi yapılamıyor. Bahsettiğiniz hukuk yollarını deneyebilirsiniz.
Alıntı:
Erhantly rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar, Memleketimiz Trabzon fakat tüm aile bireylerinde kütük Van olarak gözüküyor.
Dedem ve babam Trabzon Maçka doğumlu, babam 12 yaşındayken Van'a taşınmışlar ve kütüğü Van'a aldırmışlar.
8 sene kalıp sonra İstanbula gelmişler ve 42 yıldır İstanbul'da yaşamaktayız ben dahil tüm kardeşlerim İstanbul doğumlu.
Memleketimiz Trabzon doğup büyüdüğümüz yer İstanbul ama kütüğümüzde Van yazıyor, bunu değiştirmenin bir yolu var mı?
Anayasa mahkemesi, Avrupa insan hakları mahkemesi hangisi olursa olsun başvuracağım.
Ben kütüğümü değiştirmek değil, gerçek yerine geri aldırmak istiyorum, Van la hiçbir bağımız yok hayatımda da gitmedim tüm akrabalarım ve köyümüz Trabzon da.
Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim?
Bunun teknik olarak bir mahzuru yok aslında. Çünkü "Van" yazısı sadece orada yazan bir yazı ve sizi hiç bir şekilde etkilemiyor. Eskiden kimi işlemler için Van'a gitmenizi gerektirirdi bu durum. Bu yüzden de kütük yeri değiştiriliyordu. Şimdi Van'a gitmenizi gerektirecek bir işlem kalmadığı için bu istekler reddediliyor. Bence eğer teknik olarak bir anlamı yoksa ve değiştirilmesi bu yüzden reddediliyorsa, MERNIS sisteminden bu alan tamamen kaldırılmalı.
Bende aynı dertten muzdaribim... Evet işlemleri etkilemiyor. Ama kişisel saldırılara maruz kalıyor. Ayrımcılığa tabii tutulabiliyorum. AİHM bu konuda kararlar vermiş midir ?