Cevap: Evlilik Ödeneği Sonrası
Babanızın maaşını şu anda anneniz ve diğer kardeşinizmi alıyor yoksa anne tek başınamı alıyor? Diğer kardeşiniz evlendimi yoksa evlendiği zaman ne yapacağınızımı soruyorsunuz? Yada evlendi ise ne zaman evlendi?
Çeyiz yardımı alarak evlenen ablanızın 24 aylık süresi bittiğinde kuruma tekrar başvurarak diğer hak sahiplerinin dul ve yetim aylığı bağlanma oranlarının güncellenmesini sağlayabilirsiniz.
Evlenirken çeyiz yardımı almamış olan ablanızla ilgili,
çeyiz yardımı yetim aylığı almakta iken evlenecek olan kişilerin talebi ile 2 yıllık aylığının avans olarak ödenmesidir.
O ablanız evlendiği tarihte çalışıyorduysa veya henuz yetim aylığınız bağlanmamışsa, çeyiz yardımından faydalanabilme şansı da yoktur.
Evlilik tarihinden itibaren 5 yıl geçtiğinde bu hak kaybedilmiş sayılmaktadır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çeyiz yardımı alarak evlenen ablanızın 24 aylık süresi bittiğinde kuruma tekrar başvurarak diğer hak sahiplerinin dul ve yetim aylığı bağlanma oranlarının güncellenmesini sağlayabilirsiniz.
Evlenirken çeyiz yardımı almamış olan ablanızla ilgili,
çeyiz yardımı yetim aylığı almakta iken evlenecek olan kişilerin talebi ile 2 yıllık aylığının avans olarak ödenmesidir.
O ablanız evlendiği tarihte çalışıyorduysa veya henuz yetim aylığınız bağlanmamışsa, çeyiz yardımından faydalanabilme şansı da yoktur.
Evlilik tarihinden itibaren 5 yıl geçtiğinde bu hak kaybedilmiş sayılmaktadır.
Bu durumda diğer kız kardeşin çeyiz parası alma durumu olursa, annenin maaşının 2 yıl daha aynı kalması söz konusu.
Teşekkür ederim sizlere. Babamdan kalan aylığı alıyoruz. Dilekçe vermemiz gerekiyor mu acaba? Ayrıca diğer kardesim yetim aylığı alırken evlendi ancak çeyiz parası almak istemedi. Şuan maaşını kesmişler. Ben diyorum ki acaba onun önceden aldığı maaşı diğer hak sahiplerine dagıtmamız için ne yapabiliriz?
Alıntı:
RecoD rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim sizlere. Babamdan kalan aylığı alıyoruz. Dilekçe vermemiz gerekiyor mu acaba? Ayrıca diğer kardesim yetim aylığı alırken evlendi ancak çeyiz parası almak istemedi. Şuan maaşını kesmişler. Ben diyorum ki acaba onun önceden aldığı maaşı diğer hak sahiplerine dagıtmamız için ne yapabiliriz?
Düzgünce anlatsanız cevap vereceğiz. Anneniz tek başına kalırsa başka iştirakçi olmaz ise maaşı %50 den %75 çıkartılabilir. Diğer hak sahibi var ise annenizin maaşında değişiklik olmaz. Diğer hak sahipleri dediğiniz kişi sayısına göre onların maaşları değişir yada değişmez.
Kusura bakmayın Türkçem biraz zayıftır da. Telefonla da yazınca böyle oluyor. Peki dilekçe vermemiz gerekiyor mu çeyiz ödeneği almayan kardeşimin aylığının diğer hak sahiplerine bağlanması için?
:) Çeyiz parası almayan ama evlendiği için maaşı kesilen kardeş hariç. Diğer hak sahipleri kaç kişi ve kimler? anne hariç ve maaş oranı kaç yazıyor hatırlıoyrmusunuz.
Annem ve kız kardeslerim dışında üç erkek kardeşiz . Ben 20, biri 14 diğeri ise 13 yaşında.Maaş oranı hakkında bilgim yoktur. Ayrıca neden smiley kullandınız?
Alıntı:
RecoD rumuzlu üyeden alıntı
Annem ve kız kardeslerim dışında üç erkek kardeşiz . Ben 20, biri 14 diğeri ise 13 yaşında.Maaş oranı hakkında bilgim yoktur. Ayrıca neden smiley kullandınız?
İlk sorduğunuz şekli ile verilecek cevap ile son iletinize göre verilecek cevap farklı olur. Bu bilgiyi alabilmek için kaç ileti atmak zorunda kaldık? Onun smiley kullandım.
Hem bir kız kardeşinizin çeyiz parası alma süresi geçtiğinden ve diğer kardeşinizde iştirakçilikten çıktığından maaş bağlama oranları değişecektir. Sgk resen kendi değiştiriyormu bilmiyorum ama . maaş bağlama oranlarının yeniden belirlenmesi için sgk ya başvuru yapın.