cekte tek imza cift imza sorunu
X a.ş iflas erteleme tedbir karari aldirdi ve 1t lik,sirketimiz cirosu bulunan cekleri 3. Kisi vade uzatmayi kabul etti. Ceklerin vadesi 3 ay sonraya yeni cekler kesildi ve biz de eski ceklerde ciromuz bulundugu icin ciro yeniledik. Ancak kesidecinin birkac gun once cift imzaya gectigini ogrendik. Ciromuz olan ceklerde kesideci sirketin ortaklarindan ( eskiden tek imza yetkili ) birinin imzasi var ve imza atmasi gereken ikinci kisinin imzasi yok.
Bugun bu sirkete ait, bizden bagimsiz bir cek bir banka subesinde odendi.
Adanadaki baska bir alacakli ise bugun bankaya gidiyor ve cekte imza eksik bunu odemeyiz cevabini aliyor.
X a.ş iflas erteleme tedbir karari aldirdi ancak sonrasindaki durumu su an bilmiyorum. Uzman bir ogretim uyesinden fikir aliyorlar ve iflas erteleme tedbr kararini da 1 gunde cikardilar.
Gecmiste tek imza olarak bana verdikleri cekleri finans kuruluslarinda kullanmistim.
Hem finans kurulislarina hem de en son 3.sahsa (sahis) verilen bu ceklerdeki pozisyonumu ve sorumluluklarimi on goremiyorum.
X a.ş kayyuma devredilirse ya da ara sureclerde bu ceklerde sorumlulugum nedir?
Ceki keside eden sirket ortaginin sorumlulugu nedir?
Bu surecte imzayi atan sirket ortaginin sahsi sorumlulugu dogar mi ve uzerindeki mallari kacirmamasi icn ne yapabilrim.
Saygilarimla
Cevap: cekte tek imza cift imza sorunu
çek karşılıksız çıktığı için mi size ödenmedi ?
Cevap: cekte tek imza cift imza sorunu
Benim elimde henuz vadesi gelmis cek yok. Diger iki alacakli firmanin bugun yasadiklari bunlar.
Birisi bankadan odemeyi aldi. Adanadaki diger firma imza eksik gerekcesi ile geri cevrilmis.
Aksam bu bilgileri kendilerinden aldim. Adanadaki firma yarin ceki yazdirma ve dolandiricilik davasi imkanlarini deneyecegini soyluyor.
- - - Updated - - -
Su kismini biraz daha acayim. X a.ş nin yeterli gayrimenkulu var, satmak istiyor satamiyor. X a.ş ye destek olmak icin tum firmalar cekleri ertelemek istedi. 3. Bir sahistaki X a.ş ceklerinde benim cirom vardi ve cek vadeleri ekim-kasim idi. 3. Sirket vade ertelemeyi kabul etti ve cekleri X a.ş ye verdi. X a.ş bu cekleri 2016 marta yazdi ve usulen bu cekler bana geldi ben de ciroladim.
Ancak ciroladiktan sonra ogrendim ki X a.ş artik cift imzaya gecmis.
Ben de finans kuruluslarindan X a.ş ceklerini cekip iyilik olsun diye 3 ay sonraya yeniden cek isticektim, mart 2016 yi kabul eden 3. Sahis gibi...
Ancak goruyorum ki cift imzaya gecmisler ve bunu soylemiyorlar.
Bu durumda bugun ciroladigim ceklerde onlarin sorumlulugu olmassa mart 2016 da bunlari bana odetecekler.
Kayyum iflas erteleme belasini da henuz bilmiyorum avukat destegi ile devam edecegiz