Dede'den toruna malların satışı
Merhabalar dedem bütün mal varlığını üzerime devir etti köyde iş yapmayı düşündüğüm için (hayvancılık) tapudaki memurlara nasıl bir yol izleyeceğimi sordum Devir almadan önce dedeme yaşı gereği akli AKLİ DENGESİ yerinde olduğuna dair rapor aldık 1 günlük rapor hastane ve il sağlık müdürlüğü onaylı
Daha sonra vekalet için notere gittik raporları gösterdik noterde bir sorun yok dediler tanımadığımız 2 şahit ile dedemi konuşturdu onlarda baktılar akli dengesi yerinde Babama Vekalet verdiler tapu işlemleri için
Tapuları aldıktan sonra dedemin banka hesabına Tapuların Satış Bedellerinin toplamı kadar Elime geçtikçe parça parça para yatırdım Açıklama olarak 01/01/2015 tarihli devir işlemindeki tapuların satış bedeli olarak yazıyor dekontlarda Dekontlarıda bende . Şu anda amcam ve halalarım herşeyi senden geri alacağız diye dava açıyorlar bir netice alabilirlermi ben 5 yıllığına kullanacağım 5 yıl sonra alın diyorum sözleşme yapalım diyorum uzlaşmaya yanaşmıyorlar ısrarla tahrik ediyorlar kararlarından dönmeyecekler belliki bu davayı kazanma ihtimalim nedir ihtimalim yoksa Boşuna yatırım yapmak istemem
Cevap: Dede'den toruna malların satışı
Aklı denge raporu ve göndermış olduğunuz banka dekontlarının AÇIKLAMA KISMINDA bu tapu işlemi ilgili ibare olduğundan dolayı alamazlar.
Mahkemede ilgili yerin tapu iptal ile sizden geri alınsa bile siz göndermış olduğunuz bedeli açıklama kısmında bu konuyla ilgili ibare koyduğunuzdan dolayı ödediğiniz bedele kanuni faizde talep ederek maddi tazminat olarak para geri alırsınız.
- - - Updated - - -
SİZ hibe devri yapmadınız ve resmi tapu satış veya vekalet ile resmi tapu devri yaptığınız gibi banka dekontlarının açıklama kısmında bu konuyla ilgili ibare olduğundan dolayı sizden hiç bir şekilde hak talep edemezler.
Eğer banka dekontlarının açıklama kısmı boş olarak para göndermesi yapsaydınız olayın boyutu değişirdi !
BİLGİ NOTU : Siz siz olan bütün parasal alışverişleri ve borç vermeleri banka dekontları gerekli AÇIKLAMA İBARELERİ/YAZIYI KOYARAK gönderdiğiniz zaman hukuki açıdan elinizde kuvvetli kanıtlar olacağını belirtmek isterim.