Vize Acentesi Tarafından Dolandırıldım.
Merhabalar,
Konu biraz uzun fakat olabildiğince özet anlatmaya çalışacağım anlayışınız için teşekkürler.
Birleşik Krallık vizesi almak için bir acenteye gerekli evrakları ve yetkiyi verdik fakat aradan geçen sürede bizi ne bilgilendirdiler, ne randevumuzu aldılar.
O kadar geciktiler ki 27-30 Ağustos 2015 için planladığımız seyahatimizi 01-04 Ekim 2015 tarihleri arasına kaydırdık ve bunun için THY'na 800TL bilet erteleme parası verdik.
Aradan geçen zamanda bu vize firmasının hiçbir şekilde başvuru işlemlerimizi başlatmadığını ve vermiş olduğumuz 1080TL vize bedeli ve danışmanlık bedeli olan parayı bir güzel cebe attığını öğrendik.
Şimdi ödediğimiz danışmanlık ve vize parasını iade etmiyorlar, ödeyeceğiz diyerek oyalıyorlar fakat kendilerinden yetkiyi almama rağmen aradan 2 hafta geçti ödeme iadesi gelmedi.
Bu konuda tüketici hakem heyetine başvurmam doğru olur mu? yoksa farklı bir dava mı açmalıyım?
Saygılarımla.
Cevap: Vize Acentesi Tarafından Dolandırıldım.
Tüketici hakem heyetine verebilirsiniz.
Ödeme ile ilgili elinizde bir makbuz varmı?
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Ödeme ile ilgili elinizde bir makbuz varmı?
Merhaba,
Evet gönderdiğim EFT işleminin dekontu elimde.
Ayrıca ilgili firmanın kendi kurumsal adresinden yaptığımız bütün e-posta yazışmaları elimde duruyor.
Tüketici.gov.tr'den online ihbar yaptım yarın kısmetse ıslak imza vermeye kaymakamlığa gideceğim.
Umarım bir sonuca ulaşabilirim enayi yerine konmak insanın moralini gerçekten paramparça ediyor.
İlginize teşekkür ederim.
Alıntı:
karatayf rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Evet gönderdiğim EFT işleminin dekontu elimde.
Ayrıca ilgili firmanın kendi kurumsal adresinden yaptığımız bütün e-posta yazışmaları elimde duruyor.
Tüketici.gov.tr'den online ihbar yaptım yarın kısmetse ıslak imza vermeye kaymakamlığa gideceğim.
Umarım bir sonuca ulaşabilirim enayi yerine konmak insanın moralini gerçekten paramparça ediyor.
İlginize teşekkür ederim.
Karşınınki kurumsal adresti, sizin e-posta adresiniz hotmail / gmail gibi bir yerde mi?
Kurumsal adreslerde genellikle e-postalar tutulmaz. Sizinki Hotmail / Gmail gibi web tabanlı bir e-posta ise, teknik açıdan diğerine nazaran ciddi derecede daha kuvvetli bir delildir.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Karşınınki kurumsal adresti, sizin e-posta adresiniz hotmail / gmail gibi bir yerde mi?
Kurumsal adreslerde genellikle e-postalar tutulmaz. Sizinki Hotmail / Gmail gibi web tabanlı bir e-posta ise, teknik açıdan diğerine nazaran ciddi derecede daha kuvvetli bir delildir.
İkimizde kurumsal adreslerimiz üzerinden yazıştık.
Onların şirket maillerinden gelen mailleri ben de kendi şirket mailim üzerinden cevapladım. Tüm yazışmalar server üzerinde duruyor.