Annemin Dul Yetim Maaşına Tüketici Kredisi Sebebiyle Haciz Konabilir mi
Annem ve abim birlikte yaşıyorlar. Annemin emekli öğretmen olan babamdan kalan "Dul Yetim" maaşı vardır. (1200tl) Asgari ücrete çalışan abim ekonomik sıkıntılar sonucunda annemin maaşı üzerinden defalarca tüketici kredisi çekmek durumunda kalmıştır. 380+470+327=1177 tl Kalan:27 tl Yani maaşın hepsi krediye gidiyor. Şu anda ev kirasını ödeyemez durumdalar.
Bu darboğazdan kurtulmak için kredi borçlarını ödememeyi ve sonuç olarak maaşın 1/4 oranında haczedilmesini düşüyoruz.
Sorun:
1) Öncelikle maaş aldığımız bankayı değiştirme başvurusu yapacağız. Buna krediler dolayısı ile engel çıkarır mı maaş aldığımız banka ?
2) Kredi alımında eğer muvaffakatname ya da taahhütname gibi bir belge imzalatılmışsa maaş başka bankadan alınıyor olsa dahi maaşa aylık kredi ödemeleri tutarında bloke konulabilir mi?
3) Emekli maaşlarına "Haciz" konulamaz maddesi gereğince köyde babamdan anneme ve iki çocuğa miraslı olan yıkık vaziyetteki değersiz eve haciz işlemi yapılır mı? ( Bundan kurtulmak için evin tapusunu kardeşlerden biri üstüne alsa bu sorundan kurtulabilir miyiz?
SAYGILAR
Cevap: Annemin Dul Yetim Maaşına Tüketici Kredisi Sebebiyle Haciz Konabilir mi
1- E devlet şifreniz var ise maaş alacağınız bankayı değişitirebilirsiniz. Eğer maaşta bloke var ise zaten değişitirmenize izin vermez.
Muhtemelende bu şekilde bir bloke vardır.
Kredi aldığınız banka ile maaş alınan banka farklı ise banka sadece maaşınıza haciz koyabilir.
Gayrimenkullere haciz işlemi yapılabilir. Kardeşinizin üstüne yaptığınız zaman banka bunun için dava açabilir.
Cevap: Annemin Dul Yetim Maaşına Tüketici Kredisi Sebebiyle Haciz Konabilir mi
evet maas bankanızı degistirme konusunda sıkıntı yaşarsınız tahminen degistiremezsiniz bankanızı. kredilerinizden dolayı. baska bankadan maas alıyorsanız kredi tutarı kadar bloke koyabilirler ama maas hesabı oldugunu kantladgnz taktirde blokeyi kaldırtabilirsiniz. evet emekli maaşı haczedilemez ama bir nüans var ssk bagkur emeklilerin maaşı haczedilemez. emekli sandıgı haczedilebiliyor. lakşn sizin maaşınız dul ve yetim maaşı bu durumu degistirirmi bilemiyorum