Verdiği evi geri istiyor, alabilir mi ?
Merhaba,
Abim yan yana olan evlerinden bir tanesini 6 yıl önce bana verdi. Sitedeki dairelerin tapusu yok ama kooparatif hissesi benim adıma.Hibe yoluyla devretti. Bu zamana kadar ev kiradaydı ve kira parasını hep abim aldı.Kirayı elden aldı,herhangi bir banka hesabına hiç para yatırmadı kiracı. Şuan evi geri istiyor ve tehdit ediyor. Bende mahkemeye vermesini söyledim. Mahkemeden herhangi bir sonuç alabilir mi ?
İyi günler
Cevap: Verdiği evi geri istiyor, alabilir mi ?
BAZI SORULARIM OLACAK ;
1-abinizin aklı dengesi sağlan mı ? yani akılda hastalığı var mı ? diye sormak istiyorum.
2-Tapu müdürlüğünde devir nasıl yapıldı ? yani satış veya hibe mi ?
3-bu mülk babadan miras kaldı mı ?
1- aklı dengesi yerinde.
2- Tapu konusunda yanlış yazmışım. kusura bakmayın. kooparatif hissesi benim adıma.Hibe yoluyla devretti. Sitedeki evlerin 20 yıldır tapusu yok. Hala mahkemelik site.
3-Miras değil.
Hibe devri verdiği anda belirli Şartlar koydu-mu ?
Sahibi olduğu şirket üzerine kayıtlı olan payınımı size mi verdi ?
sanırım bu hibeyi noterde düzenlenen evrak ile yaptı dimi ?
rica etsem bu hibe devir evrakının özel bilgilerinizi kapatmak kaydıyla fotoğrafı koymanızı rica ederim.
KUSURA BAKMAYIN BİRAZ DETAY SORDUM ÇÜNKÜ BU DEVİR TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE OLMADIĞI İÇİN
:)
- - - Updated - - -
kooparatif defterinde pay sahibi olarak adınız yazılımı ?
yani kooparatif tescil ettiniz mi??
EN ÖNEMLİ SORUM BU
- - - Updated - - -
BAĞIŞLAMADAN DÖNME SEBEPLERİ, İKİ TANEDİR :
BİRİNCİSİ : BAĞIŞLAMAYI KABUL EDEN, BAĞIŞLAYAN VEYA YAKINLARINDAN BİRİNE KARŞI, AĞIR BİR CÜRÜM İŞLERSE,
İKİNCİSİ : BAĞIŞLANAN, BAĞIŞLAYANA VEYA AİLESİ İÇİN KANUNEN MÜKELLEF OLDUĞU VAZİFELERE KARŞI ÖNEMLİ BİR SURETTE RİAYET ETMEZSE.
BK. M. 245’E GÖRE BAĞIŞLAYAN, BAĞIŞLAMA VAADİNDEN DE DÖNEBİLİR.